LEGO Masters

LEGO terug van weggeweest: 'Vaders kopen stiekem voor zichzelf'

29 mei 2020 14:12 Aangepast: 29 mei 2020 18:32
LEGO-fan Michiel de Ruijter. Beeld © Editie NL

Morgen is het zover: de finale van LEGO Masters, waarin teams van volwassenen het tegen elkaar opnemen en spectaculaire LEGO-bouwwerken maken. De populariteit van het tv-programma lijkt er zelfs toe te leiden dat volwassenen weer naar het speelgoed grijpen.

De tijd dat LEGO uitsluitend voor kinderen was, is voorbij. "LEGO is toegankelijker geworden voor volwassenen. De pakketten worden steeds indrukwekkender", vertelt Michiel de Ruijter. Hij is groot fan van het speelgoed en heeft er zelfs een eigen website over.

Dat ook volwassenen gek zijn op LEGO, blijkt wel uit het programma LEGO Masters. Daarin maken volwassenen de bizarste bouwwerken van het speelgoed. Het eerste seizoen van het tv-programma is zo succesvol dat er een vervolg is aangekondigd.

Nostalgie

"Het is gewoon nostalgie", zegt hij tegen Editie NL. "Je kan bouwen, je eigen verhaal ontwikkelen. Het werkt heel ontspannend. Je rondt iets af en kan er trots op terugkijken. Deze week begin ik weer aan twee nieuwe bouwsets."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bejubelde LEGO Masters maakt kans op Gouden Televizier-Ring

Mensen die hem niet begrijpen raadt hij aan om zelf eens te gaan bouwen. "Dan weet je waar je het over hebt. Je moet het niet zien als speelgoed: het is een bouwervaring."

Michiel heeft het idee dat LEGO de laatste tijd populairder is geworden. "Daar draagt LEGO Masters zeker aan bij. En mensen hebben nu meer tijd."

Stijgende verkoop

Mark Ligteringen van speelgoedwinkel Planet Happy bevestigt de populariteit van het speelgoed. Hij merkt dat de verkoop sinds de uitzendingen van LEGO Masters is toegenomen. "Ik zie veel vaders die het met hun kind willen spelen, maar dan stiekem voor zichzelf kopen", zegt hij tegen Editie NL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'LEGO Masters past toevallig perfect in tijdsbeeld corona'

Hij denkt dat het succes 'm in de nostalgie en de kwaliteit zit. "Mensen hebben het vaak zelfs nog liggen van vroeger. LEGO is onverwoestbaar."

Verstand op nul

"Het is een kwestie van je verstand op nul zetten en lekker bezig zijn. Je bent met de grote pakketten wel even zoet. Gewoon lekker bouwen en met je handen bezig zijn."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore