Aangifte

Vrouw krijgt na negen jaar gestolen fiets terug

26 mei 2020 13:18 Aangepast: 26 mei 2020 14:10
Beeld © Facebook | Politie Bommelerwaard

Op maandag 28 november 2011 werd in Ede een fiets gestolen bij een bushalte in Ede. Ja, dat is lang geleden. Maar begin mei werd-ie teruggevonden. Gisteren werd de fiets overhandigd aan de eigenaar.

Wijkagent Hendrik Rietstra kreeg eerder deze maand de melding dat er in Zaltbommel een onbeheerde fiets was aangetroffen. "De melder had deze fiets al een week lang nabij zijn woning zien staan. Hij vond dit vreemd en waarschuwde de politie", schrijven agenten op Facebook. 

De wijkagent kwam daarna tot de ontdekking dat de fiets negen jaar geleden was gestolen. "Omdat de eigenaresse destijds aangifte had gedaan en daarin de specifieke kenmerken van de fiets had laten opnemen, bleek het mogelijk deze fiets bij de eigenaresse terug te krijgen."

'Aangifte doen heeft zin' 

Gisteren haalde de vrouw haar fiets op bij het politiebureau in Zaltbommel. "Ze was blij dat ze haar fiets weer in ontvangst mocht nemen. Hieruit blijkt maar weer dat het doen van aangifte wel degelijk zin heeft."

"Het geeft altijd een goed gevoel wanneer je de mensen blij kunt maken dat ze hun spullen weer terug hebben en dat ze daarbij een lach op hun gezicht toveren", aldus de wijkagent. "Daar doen we het immers voor."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore