Ga naar de inhoud
Lockdown

Op vakantie in eigen tuin: opblaasbare jacuzzi's populair in coronatijd

Veel mensen genieten deze tijd van een opblaasbare jacuzzi in de tuin Beeld © Rianne van der Wulp

Het coronavirus heeft ertoe geleid dat veel mensen het deze zomer in eigen land zoeken. Misschien zelfs wel in eigen achtertuin; de opblaasbare jacuzzi's vliegen namelijk de winkel uit. De baden zijn een goedkoop alternatief voor de 'echte' jacuzzi, maar het waterverbruik is niet mals.

Het is ideaal op zomerse lockdowndagen: badderen in je eigen achtertuin. Niet voor niets dat veel winkels zoals Action, Lidl, Aldi, Gamma en Praxis opblaasbare jacuzzi's verkopen. Op veel websites zijn de bubbelbaden al uitverkocht.

Betaalbaar

Met een prijs van 400 à 500 euro zijn de meeste opblaasbare baden een stuk goedkoper dan een echte variant. Maar vergeet niet dat een jacuzzi ook na aanschaf kosten met zich meebrengt. In een gemiddeld bad gaat namelijk ruim 700 liter water.

Budget-jacuzzi
Lees ook:
Budget-jacuzzi van Aldi binnen vijf minuten uitverkocht

Ter vergelijking: gemiddeld verbruikt een persoon zo'n 120 liter water per dag, blijkt uit cijfers van Waternet. De inhoud van een jacuzzi staat dus bijna gelijk aan het dagelijkse verbruik van zes personen.

Anderhalf uur in de rij

Het maakt Wendy de Wit (40) uit Veghel weinig uit. Zij heeft anderhalf uur in de rij gestaan om een opblaasbare jacuzzi te scoren. "Het was hartstikke druk, maar ik moest dat ding hebben", vertelt ze aan Editie NL. "Mijn twee kinderen zijn er superblij mee."

Een vakantie zit er voor haar deze zomer niet in. "We gaan niet weg, ook niet in eigen land. Ik ben een alleenstaande moeder en wil het toch graag gezellig maken voor m'n kinderen. Dus ik heb m'n vakantiegeld gebruikt voor de jacuzzi. Hij kostte 415 euro, plus een overkapping en een hoes."

Zwembadjes
Lees ook:
Zwembadjes volop verkocht: 'Laat 'm niet steeds leeglopen' 

Het duurde twee uur voor het bad was volgelopen. "Ik wil hem graag schoon houden en regelmatig het water verversen. Wat het bad met de stroom doet weet ik nog niet, maar ik geniet er gewoon lekker van. Voor mij is dit echt luxe."

Huren

Wie geen zin of geld heeft om een jacuzzi aan te schaffen, kan er ook eentje huren. Een gat in de markt, zo ontdekte Ayyoub Cherkaoui. Hij startte anderhalve maand geleden het bedrijf 'Jacuzzi op locatie', waarvoor hij bubbelbaden aan huis levert. "De klant hoeft helemaal niets te doen. Wij brengen het bad, vullen-m met water, geven uitleg en halen-m weer op."

Loopt storm

Hij biedt verschillende arrangementen aan. Zo is er een basispakket voor 85 euro per dag, of een romantisch pakket met een prijskaartje van 130 euro. Het concept blijkt in de smaak te vallen. "Het loopt storm. Ik ben in mijn eentje begonnen maar inmiddels zijn we al met z'n drieën", vertelt Cherkaoui.

Run
Lees ook:
Run op trampolines, zwembadjes en zandbakken door coronacrisis

Hoe populair jacuzzi's zijn, merkt hij aan de prijzen die zijn leverancier hanteert. "Eerst verkocht hij ze nog voor 400 euro, maar dat is nu al 600 geworden."

Jullie jacuzzi's

Op social media hebben veel mensen foto's gedeeld van hun eigen jacuzzi.

Bekijk hier de video:

02:08
Bron: Editie NL