Ga naar de inhoud
Videobellen

Je kunt nu videobellen met deze alpaca's in Lemelerveld

Een alpaca kan meedoen aan je vergadering Beeld © Eigen beeld

De dagelijkse vergaderroutine wordt een stuk spannender dankzij een initiatief van de Alpaca Boerderij in Lemelerveld. Je kunt nu namelijk tegen betaling een alpaca van de boerderij laten meedoen aan je videovergadering.

Een Amerikaans bedrijf maakte het vorige maand al mogelijk om bijvoorbeeld een geit of kip mee te laten doen aan je videocall, maar het is voor het eerst dat een Nederlands bedrijf dit aanbiedt. En daarmee draag je meteen je steentje bij aan de verzorging van de dieren.

Boerderij steunen

De Alpaca Boerderij financierde de zorg van de opgevangen dieren door teatime met de alpaca's aan te bieden. Zonder die inkomsten vanwege de coronamaatregelen werd de zorg een stuk lastiger en leek ook de bouw van een nieuw verblijf ver weg.

"Toen werden we benaderd door de Universiteit van Amsterdam. De afdeling Congressen en Evenementen wilde graag vergaderen met een dier, net als in Amerika, om de boerderijen in deze coronatijd te steunen", vertelt Ebby van de boerderij. Ze besloot het concept verder uit te breiden om zo de boerderij te helpen.

Je
Lees ook:
Je kunt nu tegen betaling een geit of lama laten deelnemen aan je videovergadering

Ineens een alpaca in beeld

Er worden nu pakketten aangeboden. Niet alleen bedrijven, maar ook particulieren kunnen een alpaca mee laten doen aan hun videocall. "Ook mensen die een verjaardag hebben bijvoorbeeld", zegt Ebby. "Je kunt zelf aangeven hoe lang je de alpaca mee wil laten doen."

Op de website kun je een dag en tijd reserveren. Ebby zorgt dan dat ze op dat moment klaar zit met een alpaca. "Ik krijg dan een vergaderlink, zodat ik mee kan doen. Ineens komt die alpaca dan in beeld. Iedereen denkt dan: huh?" Vervolgens legt ze uit wat ze daar doet en geeft ze indien gewenst ook nog een tour over de boerderij.

Blije mensen

Ebby vindt het zelf ontzettend leuk om te doen. "Het is heel grappig, ik word er zelf blij van. Mensen reageren ook blij. Sommige mensen moeten de hele dag inbellen met hun collega's, dat is best een beetje muf. En dan heb je opeens een dier in beeld", vertelt ze. "Het is echt ontzettend leuk."