Schermen en informatieborden

Zo ziet een dagje Efteling eruit in coronatijd

15 mei 2020 10:58 Aangepast: 16 mei 2020 21:44
In het park staan grote informatieborden Beeld © Efteling

Goed nieuws voor pretparkliefhebbers, want veel attractieparken en dierentuinen gaan de komende tijd voorzichtig weer open. Zo streeft de Efteling ernaar om 20 mei de deuren te openen. Een dag in het pretpark zal er echter een stuk anders uitzien dan voorheen.

De Efteling is druk in de weer om het park gereed te maken voor bezoekers. Het park gaat op 20 mei open, maar de komende dagen worden de nieuwe maatregelen al getest met onder meer verblijfsgasten (vakantiepark Bosrijk is weer open), medewerkers en abonnementhouders.

Vooraf reserveren

Een spontaan dagje Efteling zit er niet in. Het attractiepark zal maar een beperkt aantal gasten toelaten. Bezoekers moeten vooraf reserveren. "Zo kunnen we garanderen dat iedereen de ruimte heeft voor zijn dagje uit", aldus Efteling-directeur Fons Jurgens.

De Efteling volgt daarin het protocol dat is opgesteld door branchevereniging Club van Elf. Daarom voert het park ook maatregelen in op het gebied van afstand houden, hygiëne en informatievoorziening.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Attractieparken en dierentuinen weer open: wat kan wel en niet?

Eenrichtingsverkeer in Sprookjesbos

Door het hele park staan grote informatieborden die bezoekers wijzen op de richtlijnen van het RIVM. Er zijn centrale desinfectiepunten gemaakt en contactpunten, zoals beugels en deurklinken, worden extra vaak schoongemaakt.

In het Sprookjesbos geldt voortaan eenrichtingsverkeer. Schermen en markeringen op de grond moeten ervoor zorgen dat gasten afstand van elkaar houden. Pijlen op de grond geven de richting aan. De schermen zijn er om looppaden te creëren. Bij elk sprookje staan markeringen en borden met de maatregelen.

Schermen in het Sprookjesbos moeten afstand tussen bezoekers garanderen Schermen in het Sprookjesbos moeten afstand tussen bezoekers garanderen
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opa Wim mist zijn dagelijkse bezoekjes aan de Efteling: 'Het was m'n lust en m'n leven'

Wachtrijen en horeca

Wachtrijen zullen er anders uitzien. "We hebben vakken en afstandsstrepen gecreëerd", vertelt projectleider Mark Jansen. "We hebben flinke aanpassingen moeten doen. Er kunnen minder gasten in de wachtrij staan, waardoor we een betere spreiding door het park moeten maken." De single rider-wachtrijen in het park zijn voorlopig gesloten.

Ook bij horecapunten zijn dit soort strepen geplaatst. Daar staan ook hekken om de bezoekers van elkaar te scheiden. Tot en met 1 juni is de horeca in het pretpark alleen geopend voor afhalen. Na 1 juni gaan de terrassen weer open. 

Vlakken op de grond geven aan op welke afstand je moet blijven Vlakken op de grond geven aan op welke afstand je moet blijven

Zelf de beugel dichtdoen

In de attracties zelf verandert ook het een en ander. Zo kun je je eigen plaats niet meer kiezen, maar zegt een medewerker waar je moet gaan zitten. De Efteling houdt daarbij rekening met je huishouden en afstand van anderen. Medewerkers mogen niet meer helpen bij het in- of uitstappen.

Beugels moet je zelf dichtdoen en controleren. Medewerkers controleren op afstand of de beugel goed dicht zit door goed te kijken of te luisteren. Als ze twijfelen, hebben ze een speciaal hulpmiddel waarmee ze van een afstand de beugel kunnen checken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Grote online wachtrij voor Efteling na start reserveringen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore