Basisschool in coronatijd

Coronaproof high five: het kan dankzij de machine van meester Hans

13 mei 2020 14:27 Aangepast: 13 mei 2020 14:48
Hans laat met zijn zoon zien hoe de high five-machine werkt Beeld © Hans

Het was een bijzonder ontvangst voor de leerlingen van Hans en Mark. Toen ze maandag voor het eerst weer op basisschool Olof Palme in Drunen verschenen, werden ze niet verwelkomd met een high five van hun leraren maar door een nieuw apparaat.

De groep 5-klas van Hans en Mark is niet anders gewend dan de dag te beginnen en te eindigen met een handdruk of high five van de leraren. Maar sinds de anderhalvemeterregel zit dat er niet meer in.

"Ik verwachtte dat contactmoment met de leerlingen te gaan missen, dus bedacht ik een andere manier om het in stand te houden. Zo ontstond het idee voor de high five-machine", vertelt Hans (48) aan Editie NL.

Coronaproof

Het apparaat werkt als volgt: het kind trapt met zijn of haar voet op een pedaal en vervolgens komt er een nephand op de leraar af, die hij een high five geeft. "Helemaal coronaproof dus", zegt Hans. "Zo kunnen we de dag toch met een lach beginnen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Coronaproof knuffelen: 'Je voelt elkaars warmte'

Handige schoonvader

De credits voor het maken van de machine gaan naar Hans' schoonvader. "Ik zei tegen hem: ik heb een uitdaging voor je. Ik legde hem het plan voor, zonder een concreet idee te hebben hoe het apparaat eruit moest komen te zien. Nou, na drie dagen stond de high five-machine geschilderd en wel in het klaslokaal."

Zijn leerlingen zijn enthousiast. "In begin stonden ze raar te kijken, maar toen ze eenmaal doorhadden hoe het werkt vonden ze het heel leuk."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore