Rolstoeldansen

Jody uit Kampen zit in de nieuwe videoclip van Justin Bieber en Ariana Grande

12 mei 2020 13:39 Aangepast: 12 mei 2020 16:22
Jody en haar moeder

Ze kan het zelf nog steeds niet geloven: Jody Noppert uit Kampen zit in de nieuwe videoclip van haar idolen Justin Bieber en Ariana Grande. In een kort fragment in de clip is te zien hoe ze in haar rolstoel danst met haar moeder.

Toen Justin Bieber en Ariana Grande een kleine twee weken geleden bekendmaakten dat ze samen een nummer gingen maken, was de 22-jarige Jody door het dolle heen. "Zij zijn mijn twee allergrootste idolen. Alleen al dat ze samen een nummer zouden uitbrengen, was voor mij een droom die uitkwam", vertelt ze aan Editie NL.

Oproep

De zangers riepen hun fans op om filmpjes in te sturen van hun thuisquarantaine. De leukste inzendingen zouden ze tonen in hun videoclip. "Ik vertelde het uit enthousiasme aan mijn moeder. Die zei meteen: 'Waarom doen wij niet mee? Wij rolstoeldansen weleens door de kamer'", vertelt Jody, die vanwege zuurstoftekort bij de geboorte in een rolstoel zit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Justin Bieber en Ariana Grande brengen speciaal duet uit

In eerste instantie was Jody sceptisch. "Ik dacht: mij gaan ze echt niet kiezen. Maar m'n moeder heeft me overgehaald om toch een filmpje te maken en op Twitter te zetten." Haar video werd zo vaak geretweet en geliked dat die de aandacht wekte van de manager van Bieber. "Ik kreeg een berichtje van hem met de vraag of ze mijn beelden eventueel mochten gebruiken."

In spanning

De periode daarna was het nog even spannend of ze de clip daadwerkelijk zou halen. Maar afgelopen vrijdag kwam er een einde aan de onzekerheid: de videoclip van het nummer Stuck With U verscheen online, mét daarin Jody en haar moeder. In minuut 1.37 zijn de twee heel even dansend te zien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Broer en zus op WK rolstoeldansen: 'Ondanks zijn spasme is hij de beste danspartner'

Jody kon haar geluk niet op toen ze het zag. "Ik kon het gewoon niet geloven. Het idee dat Justin en Ariana mijn filmpje ook hebben gezien is zo bizar. Echt te gek."

Rolstoel

Ze denkt dat ze de eer te danken heeft aan het feit dat ze in een rolstoel zit. "Ze waren vast op zoek naar diversiteit. Ik dans en beweeg anders dan anderen. Dat vonden ze misschien leuk. Zo werkt die rolstoel ook eens in m'n voordeel."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore