'Een ode'

Tóch nog iets: Utrechts koor maakt songfestivalmedley

12 mei 2020 11:08 Aangepast: 12 mei 2020 11:11
Beeld © VOÏSZ Vocal Projects

Vanavond zou de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival zijn. Maar door het coronavirus gaat het liedjesfestijn niet door. Daarom besloot de Utrechtse groep VOÏSZ Vocal Projects om een songfestivalmedley te maken.

"We waren natuurlijk allemaal enorm teleurgesteld dat het festival in de oorspronkelijke vorm niet doorgaat", zegt zangeres Jacqueline Dregmans tegen Editie NL. "Als muziekliefhebbers kijken we er elk jaar met veel plezier naar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alternatief songfestival op internet gewonnen door IJsland

VOÏSZ Vocal Projects bestaat uit 21 zangers en een beatboxer. "Een deel is geschoold, maar de meesten zijn amateurs. Wij repeteren een keer in de week online en werken ieder jaar naar een project toe. Dit jaar moest dat het songfestival zijn."

Uitgepakt met outfits

De koorleden zijn hard aan de slag gegaan om alle nummers op afstand te repeteren en in te zingen. "Iedereen deed dat vanuit huis en nam zijn of haar stuk op met de telefoon."

"Het was meer werk dan we van tevoren dachten. Maar het was ontzettend leuk om te doen. Iedereen heeft flink uitgepakt met outfits en hopelijk kunnen we mensen op deze manier toch nog laten genieten van het songfestival. Muziek werkt verbindend. Die verbinding willen we meegeven."

Bekijk de clip hier:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore