Europese landen

In welk vakantieland ben je welkom? ANWB komt met reiswijzer

07 mei 2020 16:55 Aangepast: 08 mei 2020 08:16
(Archieffoto) Beeld © iStock

We maken minder vakantieplannen dan vorig jaar, maar toch zeggen 7,2 miljoen Nederlanders dit jaar gewoon op vakantie te gaan. Een deel daarvan wil het liefst naar het buitenland. Maar hoe weet je in welk land je welkom bent? De ANWB heeft daar een handige tool voor gelanceerd.

De ANWB lanceerde vandaag een speciale reiswijzer voor Europa. Daarin kunnen vakantiegangers zien of ze straks welkom zijn in het vakantieland van hun keuze en welke beperkende voorwaarden daar gelden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Coronacrisis of niet, ruim 7 miljoen Nederlanders maken gewoon vakantieplannen

Achttien landen

Op de speciale pagina zie je vier categorieën: dicht, beperkt toegankelijk, gedeeltelijk toegankelijk of open voor vakantiegangers uit Nederland. In een oogopslag zie je in welke rijtje een land staat. Er zijn achttien Europese landen in het overzicht opgenomen.

Ook kun je op een land klikken, om een overzicht van de maatregelen van het land te krijgen. Daar staat ook informatie over bijvoorbeeld horeca of overnachtingsmogelijkheden.

Niet toegelaten

De ANWB Reiswijzer wordt elke dag geactualiseerd. Op dit moment staan alle landen die zijn opgenomen nog in de eerste categorie: u wordt niet toegelaten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore