Bijzondere boodschap

Flessenpost uit Den Helder bereikt Engeland: 'Voor opa'

07 mei 2020 13:35
De flessenpost van Hollie Beeld © Coralie Martin

Van Den Helder naar het Verenigd Koninkrjik. De Britse Coralie Martin vond eind april flessenpost op het strand van Norfolk. Ze begon een zoektocht naar de schrijfster van het briefje. Met succes: het flesje bleek een flinke reis te hebben afgelegd.

"Ik hoop dat je het als nog fijn zult hebben ook al ben je er niet meer. Voor opa van Hollie." Die tekst stond op het briefje dat Coralie uit het flesje haalde.

Ze deelde een foto op haar Facebookpagina in de hoop Hollie te vinden. Dat bericht werd bijna 8000 keer gedeeld. De moeder van Hollie kreeg het onder ogen en reageerde. "Ongelooflijk, ik had nooit gedacht dat we haar echt zouden vinden", schrijft Coralie in een update.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Engelse vriendengroep die bal in zee schopte na zes jaar gevonden

Terug de zee in

De boodschap was in Den Helder in zee gegooid en had ruim 222 kilometer afgelegd toen de Britse het vond. Na contact met de negenjarige Hollie, die het schreef voor haar overleden opa, heeft Coralie het flesje op haar verzoek weer terug in zee gegooid.

Toch vindt de familie het bijzonder dat de boodschap ergens terecht is gekomen. De moeder van Hollie schrijft namelijk in een reactie: "Ik ben er stil van, omdat die twee zoiets bijzonders deelden", aldus haar moeder. "Ook omdat Hollie's bericht aan haar opa zo vaak gedeeld is. Zo blijft iets in leven."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore