Ga naar de inhoud
Nintendo game

Thijs (27) kan niet zonder Animal Crossing: 'Alles is leuk en vrolijk'

Thijs is gek op Animal Crossing Beeld © EditieNL

Een prachtig eiland waarop je alles kunt doen waar je zin in hebt. Een uurtje vissen, met de buren kletsen of je huisje een make-over geven. Miljoenen gamers doen het op hun Nintendo Switch in de nieuwe game Animal Crossing: New Horizons. Even ontsnappen aan de werkelijkheid is namelijk precies wat sommigen in tijden van corona nodig hebben.

De 27-jarige Thijs de Bondt is groot fan van de game. Hij heeft zelfs een tatoeage van een personage uit de game: K.K. Slider.

Nintendo
Lees ook:
Nintendo ziet Switch-verkopen fors groeien tijdens coronacrisis

"Op een vrije dag speel ik soms wel 10 uur", vertelt Thijs aan EditieNL. "Wat me het meeste aanspreekt, is dat het zichzelf afspeelt in dezelfde tijd als waarin we nu leven. Als het nu 13.00 uur is, is het in het spel ook 13.00 uur. Ook heb je dezelfde evenementen in het spel als in het normale leven."

Positieve invloed

In Animal Crossing kun je alles op je eigen tempo doen. Het spel is gericht op vrolijkheid, rust en structuur en dat spreekt Thijs juist zo aan. "Zodra je de game aanzet is alles gewoon leuk en vrolijk. Je krijgt er geen negatieve berichten over bijvoorbeeld corona. Het is bijna onmogelijk om chagrijnig te blijven tijdens het spelen."

Vijf
Lees ook:
Vijf tips als je Animal Crossing: New Horizons gaat spelen

De game heeft dan ook een positieve invloed op het leven van Thijs gehad. "Ik kom uit een lastige periode. Ik heb lange tijd thuis gezeten met een burn-out. Ik merkte dat ik weer opleefde sinds de game uitkwam", zegt hij.

"Als je het hebt over games, gaat het vaak over gameverslaving. Maar deze game heeft juist een heel positief effect en ik voel me stukken beter sinds ik het speel."

13,4 miljoen games verkocht

Niet alleen het spel vliegt de winkels uit, ook de Nintendo Switch zelf is niet aan te slepen. Het afgelopen kwartaal zag Nintendo de verkopen van de Switch met ruim een derde stijgen ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit cijfers die het bedrijf vandaag bekendmaakte.

Animal Crossing: New Horizons is een echte verkoophit. Het spel, dat sinds 20 maart verkrijgbaar is, werd tot het einde van maart 11,77 miljoen keer verkocht. Gemiddeld 1 miljoen exemplaren per dag dus. Het gaat om de beste verkoopstart ooit voor een Switch-game.

In totaal werd de game in de eerste zes weken 13,4 miljoen keer verkocht. Ook dat is een record. Het spel staat daarmee op de zesde plaats van bestverkochte Switch-spellen.

Vijf
Lee sook:
Vijf tips als je Animal Crossing: New Horizons gaat spelen

Behoefte aan ideale wereld

Animal Crossing: New Horizons is volgens gamejournalist Len Maessen precies op het juiste moment uitgekomen. "In tijden van corona hebben mensen behoefte aan een ideale wereld, en dat vind je in dit spel", zegt Maessen. "De wereld is naar je eigen hand te zetten."

"Het is heel sociaal, want je kunt ook bij elkaar langs. Zo is er een gebruiker die mensen uitnodigt voor de iftar, want moslims kunnen de ramadan nu niet samen vieren. Het vult de sociale interactie op."

Gevoel van controle

Het is volgens Maessen een fijne manier om je hoofd uit de ellende van deze tijd te halen. "Fijne, kleine dingen doen die niet heel belangrijk zijn maar je wel een gevoel geven van controle: vissen, een tentje opzetten of een buurtfeest organiseren, in de game kan het allemaal."

Niet alleen voor gamers

Ook is het spel eindeloos te spelen. "Bij de meeste games ben je er na veertig uur gamen wel uit, maar Animal Crossing is vastgeketend aan onze klok en daarbinnen heb je heel veel speelruimte. Wat leuk is om te zien, is dat niet alleen gamers deze game spelen, maar ook mensen die helemaal niet van het gamen zijn."

"Zodra de game uitkwam is er dan ook een enorme hype ontstaan op de Nintendo Switch. Ik zie ook dat ze voor veel hogere prijzen worden aangeboden."

Nintendo
Lees ook:
Nintendo gaat Switch-tekorten oplossen: productie opgeschroefd

Bekijk hier de video:

02:08