Ga naar de inhoud
Versoepeling lockdown

Gekkenhuis bij kappers barst los: 'Al 50.000 aanmeldingen'

Beeld ter illustratie Beeld © iStock

Uitgroei, dode punten en coupes waar met geen föhn nog model in te krijgen is: nu de kappers al ruim zes weken gesloten zijn, lopen veel mensen rond met een coronakapsel. Dat de kappers naar verluidt volgende week weer mogen openen, leidt dat dan ook tot gekkenhuis.

Vanavond is er een nieuwe persconferentie waarin Rutte bekendmaakt welke nieuwe coronamaatregelen er getroffen zullen worden. Verwacht wordt dat de lockdown versoepeld wordt en kappers volgende week weer open mogen.

Online reserveringssysteem

Kappersbedrijf Provalliance – waar 350 salons van Brainwash, Cosmo Hairstyling, Yes! Salons, Team Kappers en Club Kappers onder vallen – heeft vorige week alvast een service geïntroduceerd. Bij alle salons die onder Provalliance vallen kun je nu al een plekje reserveren om zo snel mogelijk aan de beurt te komen.

Kappers:
Lees ook:
Kappers: liever vandaag dan morgen open, maar wel veilig

"We hebben nu al 50.000 aanmeldingen voor de lijst", vertelt Merel Venneman van Provalliance aan Editie NL. "Klanten staan te popelen." 

Voorbereiden

Ze zijn druk bezig met het voorbereiden op de opening van de salons. "We willen de capaciteit zo groot mogelijk maken. Waar mogelijk verruimen we de openingstijden. We zien een enorme flexibiliteit bij onze medewerkers. Die willen echt weer aan de slag."

Oei,
Lees ook:
Oei, wat een uitgroei: zo zien jullie geverfde coupes er nu uit

Uiteraard geldt in alle salons van Provalliance een uitgebreid hygiëneprotocol. "Zo worden de werkruimtes op de grond afgemeten en zijn we bezig met het distribueren van mondkapjes en hygiëngel."

'Vrij gevoel'

"Als vanavond blijkt dat we inderdaad open mogen, wordt het een gekkenhuis", verwacht Alexander Peetoom, mede-eigenaar van de Rob Peetoom-haarsalons. Hij kijkt er nu al naar uit. "Het geeft een vrij gevoel dat we mogelijk weer open mogen. Al is het nog onzeker hoe."

Maatregelen

In de salons van Peetom worden alvast de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. "We hanteren anderhalve meter tussen de klanten. Ook delen we onze diensten voor personeel anders in, waardoor er minder kappers op hetzelfde moment in de salon zijn. Waar we normaal zo'n twintig kappers tegelijk hebben staan, zullen dat er straks elf worden."

Kappers
Lees ook:
Kappers knippen illegaal door: 'Mensen willen gewoon dat hun haar goed zit'

"De mondkapjes hebben we al binnen", gaat Peetoom verder. "We gaan ervan uit dat die straks verplicht zijn, maar het zou ook kunnen dat ze niet nodig zijn. In dat geval zijn de mondkapjes vrijwillig beschikbaar, voor degenen die het fijn vinden ze te dragen. "Dat was vóór de sluiting ook al het geval."

Klaar voor de start...

Volgens Peetoom zijn zijn salons klaar voor de gekte die mogelijk los zal barsten. "We proberen er rekening mee te houden dat mensen die al een afspraak hadden, als eerst aan de beurt komen. Volgende week hebben we nog een lege agenda, dus er is ruimte."

Schoonheidsbehandelingen

Ook hopen mensen binnenkort weer een schoonheidsbehandeling te kunnen reserveren. Bij Sunfit Beauty Care in Amsterdam stromen de telefoontjes al binnen. "Mensen vragen wanneer ze weer kunnen komen", vertelt eigenaar Cobi aan Editie NL. "Voor volgende week hebben we al tachtig afspraken staan."

Zelf heeft ze geen haast met het openen van haar deuren. "Ik ga liever pas open als het echt veilig is. Je gaat niet open om straks weer te moeten sluiten vanwege een nieuwe uitbarsting. Maar natuurlijk zijn we ook blij als we weer open mogen. Iedereen wil weer werken en geld verdienen."

Bekijk hier de video:

02:07