Ga naar de inhoud
Anderhalvemetersamenleving

Eerste coronaproof McDonald's-restaurant in Arnhem

Het eten wordt gebracht op een trolley Beeld © Editie NL

Nu de horeca zich voorbereidt op de anderhalvemetersamenleving, kan ook McDonald's niet achterblijven. In Arnhem is een prototype gelanceerd waar het binnenkort mogelijk is om coronaproof te dineren.

Hoewel ze nog geen gasten mogen ontvangen, is het McDonald's restaurant Arnhem GelreDome al helemaal ingericht op de anderhalvemetersamenleving. Zo is er voldoende afstand tussen de gasten en zijn er plexiglas platen aangebracht tussen de zitplaatsen.

Opties

Gasten hebben twee opties: Take Out Plus (afhalen) en Dine In (in het restaurant opeten). Voor het afhaalconcept wordt een ruimte in het restaurant ingericht waar mensen hun bestelling kunnen doen. Ze kunnen die vervolgens opeten bij statafels.

Bedienen
Lees ook:
Bedienen op afstand: speciaalbiercafé gaat viral met drone-video

Als je ervoor kiest om in het restaurant te zitten, wordt je eten gebracht met een trolley. "De medewerker doet dan een stap terug en vervolgens pakt de gast de bestelling van de trolley", legt woordvoerder Eunice Koekkoek uit aan Editie NL.

Omdat er minder zitplekken zijn dan voorheen, kan het dat je moet wachten op je plekje. Om het ongeduld te verminderen werkt het restaurant met zogenoemde 'wachtverzachters' in de vorm van onlinespelletjes of teksten op de grond. Ook kun je alvast je menu samenstellen.

Op dit moment is het echter alleen nog mogelijk om af te halen. "Je kunt door de contactloze McDrive of je eten afhalen in het restaurant. Dan krijg je een soort walk through-effect: je doet je bestelling en je gaat weer naar buiten", aldus de woordvoerder.

Andere restaurants

Zodra het is toegestaan om gasten te ontvangen, is het de bedoeling dat het concept gefaseerd wordt uitgerold in de rest van de vestigingen in Nederland.

Zo ziet het eerste coronaproof McDonald's-restaurant eruit

01:13