Prijswinnaar

Tom (33) was helemaal alleen in Walibi: 'Een unieke ervaring'

29 april 2020 15:34 Aangepast: 29 april 2020 15:39
Beeld © YouTube | TEACHR

Veel pretparkfans kunnen er alleen van dromen, maar voor de 33-jarige Tom van Eijk uit Zwolle werd het afgelopen weekend werkelijkheid: hij was helemaal in zijn eentje in Walibi.

"Het was een ontzettend unieke en gave ervaring om zo'n park helemaal voor jezelf te hebben", zegt Tom tegen Editie NL. "Maar het voelde ook vreemd. Zo'n attractiepark hoort natuurlijk vol met mensen te zijn. De leegte liet ook duidelijk de situatie zien waarin we nu leven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De 5 spelregels... in een pretpark

De Zwollenaar mocht drie uur in het park rondlopen, als prijs van een winactie van radiostation SLAM! in samenwerking met Walibi. "Er zijn zeker mensen die meer fan zijn van pretparken, maar ik hou wel van spannende dingen. Mijn motivatie was dat ik alle mannen in Nederland die nu noodgedwongen huisvader zijn geworden, wilde vertegenwoordigen in het park."

Untamed en Lost Gravity

In drie uur tijd kon Tom in elke attractie die hij op zijn van tevoren gemaakte lijstje had staan. "Behalve de Goliath, die moest nog gekeurd worden." 

Het hoogtepunt? "De nieuwste achtbaan 'Untamed' en 'Lost Gravity', waar je met je benen naast de rails hangt." En voor wie altijd denkt dat je in de wildwaterbaan alleen nat wordt als je met een zware groep in het bootje zit: "Nee, hoor. Ik ging regelrecht op de waterval af en kwam er niet droog uit."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore