Ikea weer open

Ikea-fans Maarten en Minguelica kunnen eindelijk weer los: 'Ik ging iedere dag'

28 april 2020 16:09 Aangepast: 29 april 2020 07:50
Minguelica in haar Ikea-huis

Lange rijen voor de Ikea vandaag. De meubelgigant opende na zes weken weer zijn deuren. Goed nieuws voor Maarten en Minguelica: zij zijn beiden fervent Ikea-bezoeker en kunnen niet wachten om weer te gaan.

Een ontzettend grote Ikea-fan, zo omschrijft Maarten zichzelf. De 21-jarige student ICT-beheer brengt er 'als het kan dagelijks' een bezoekje. "Ik ga dan gezellig in het restaurant of in de bistro zitten om een kop koffie te drinken. Soms ontbijt ik er", vertelt hij aan Editie NL.

Sociale activiteit

Dat gaat al vier jaar zo. Maarten is in het filiaal in Amersfoort dan ook kind aan huis. "Ik maak altijd een praatje met het personeel. Inmiddels ken ik ze allemaal, zelfs wat klanten. Soms ga ik met mijn moeder, maar ook vaak alleen. Het is altijd gezellig. En zo houd ik mezelf bezig."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ikea na weken weer open: 'Het is net de Efteling'

Hij heeft Ikea de afgelopen weken erg gemist. "Ik vond het vreselijk dat ze dicht waren. Soms wilde ik uit automatisme al bijna op m'n scooter stappen om te gaan. 'O, wacht, dat kan helemaal niet', bedacht ik me dan. Voor mij is er echt iets weggevallen."

Nog even geduld

Toch is hij vandaag niet direct naar 'zijn' filiaal gesprint. "Alleen het winkelgedeelte is geopend, niet het restaurant. Ik gun het de mensen die echt iets nodig hebben voor in huis. Ik wil niet hun plek innemen. Maar zodra het restaurant open gaat, ben ik de eerste die zich meldt."

Altijd geslaagd

Ook Minguelica Hortencia (29) uit Rotterdam kan niet wachten om weer te gaan. "Ik ga ongeveer een keer per maand, meestal met een vriendin. Elke keer kom ik wel weer met nieuwe spullen thuis; al is het maar een kaarsje. En we eten natuurlijk hotdogs", zegt ze tegen Editie NL.

Ze beschouwt zichzelf als een echte fan. "Of je nu student of bankdirecteur bent, iedereen kan z'n huis inrichten met Ikea-spullen. Mijn hele huis staat er vol mee."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wachtrijen bij heropening Ikea: 'Druk, maar situatie onder controle'

Maar ze is niet alleen gek op de producten. "Ook hun strategie en waar ze voor staan vind ik top. Ik ben student marketing en communicatie en ik vind Ikea op dat vlak heel sterk. Ik krijg er echt energie van. Het straalt een familiegevoel uit."

Zin in

Ze kijkt ernaar uit om haar favoriete meubelwinkel weer te bezoeken. "Volgende week ga ik weer. Ik heb de auto van mijn zus geregeld zodat ik niet met het ov hoef. Ik heb er nu al zin in."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore