Ga naar de inhoud
Challenge

Marieke en Nicky kookten een maand lang gerechten uit andere landen

Mexico en Spanje. Beeld © Marieke Suikerbuik

Zij is gek op reizen, hij zit boordevol creatieve ideeën. En ze hebben iets gemeen: ze houden wel van een uitdaging. Marieke Suikerbuik (30) en Nicky Nuytemans (31) uit Bergen op Zoom besloten daarom om ruim een maand lang iedere dag een gerecht uit een ander land te maken. Inclusief passende outfit en aankleding.

"Nicky kwam met het idee. Hij zei: is het niet leuk als we om de beurt als verrassing voor elkaar koken", vertelt Marieke aan Editie NL. "En dan telkens een gerecht uit een ander land."

Minou
Lees ook:
Minou gaat op safari, naar Londen en het strand in haar woonkamer

Marieke werkt in het onderwijs en samen met haar vriend gaat ze het liefst elke vakantie naar het buitenland. Het reislustige stel houdt de blog 'Reizen is een feestje' bij met daarin hun avonturen. "Maar nu kan dat natuurlijk niet. We zitten allebei thuis." 

'Alles uit de kast getrokken'

Het plan van Nicky sloeg aan. "Ik zette foto's van onze eerste etentjes op Instagram en we kregen heel veel leuke reacties. Dat wakkerde ons enthousiasme nog meer aan." 

En de competitie tussen de twee groeide. "Je wilt toch steeds met een leuk en origineel idee komen. We hebben echt alles uit de kast getrokken."

'Turkije is mijn favoriet'

Uiteindelijk werd het avondeten het hoogtepunt van de dag. "Dit zorgde ervoor dat het thuiszitten een feestje werd."

In totaal heeft het stel 36 verschillende nationaliteiten geproefd. "Mijn favoriet was toch wel de keer dat Nicky met een getekende snor en een kapsalon binnenkwam. Het thema was die avond Turks en in het weekend was afhalen toegestaan."

Afgelopen zondag was het laatste avondmaal. "We wilden letterlijk stoppen op ons hoogtepunt, dus besloten dat het thema 'de ruimte' moest zijn. Nicky was verkleed als astronaut en ik als marsvrouwtje. We aten zwevend voedsel en pannenkoeken in de vorm van sterren."