Vakantie in Tuinesië

Zwembadjes volop verkocht: 'Laat 'm niet steeds leeglopen' 

24 april 2020 15:36 Aangepast: 24 april 2020 18:42
De kinderen van Claudia van der Woert genieten volop Beeld © Eigen foto

Tja, als je dan toch op vakantie moet naar Tuinesië of naar vakantiepark Hintergarten, dan moet je er maar het beste van maken. De verkoop van zwembadjes voor in de tuin is sinds de coronacrisis enorm toegenomen. Waterbedrijf Vitens roept wel op om verantwoord met het water om te gaan. 

Bij kampeer- en tuinwinkel De Wit in Schijndel is het "een gekkenhuis" volgens mede-eigenaar Mark de Wit. "Opbouwzwembaden zijn echt niet aan te slepen. Net als artikelen voor de tuin en recreatie. Mensen beseffen steeds meer dat ze de zomervakantie waarschijnlijk thuis moeten doorbrengen in eigen tuin." En dus staat menig ouder momenteel met de tuinslang naast het bad te wachten tot-ie vol is. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

In Saskia's tuin kunnen kinderen even uitrazen: 'Hartverwarmend'

Waterbedrijf Vitens roept al die ouders wel op om verantwoord met het water om te gaan. "Het gebruik van drinkwater is enorm gestegen sinds het begin van de coronacrisis. In de eerste twee weken van april is er één miljard liter meer water dan in dezelfde periode vorig jaar verbruikt", laat het bedrijf aan EditieNL weten. "Dat is een piek die we normaal zien op warme zomerdagen. Maar nu zijn natuurlijk meer mensen thuis en volop in de tuin bezig door het mooie weer." 

Schoon houden

Vitens wil mensen niet tegenhouden om een zwembadje te kopen, maar roept wel op om er verantwoord mee om te gaan. "Zorg ervoor dat je niet elke keer het zwembad opnieuw hoeft te vullen. Probeer het water schoon te houden."  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Run op trampolines, zwembadjes en zandbakken door coronacrisis

Dat is ook het advies van De Wit. "Bij een relatief groot zwembad raden we aan om een filter te kopen en chloor in het water te doen. Zodat je wekenlang met het water door kan, en je het niet elke week hoeft te vervangen." 

Een dag vollopen

Want een zwembad (dat net ietsje groter is dan dat van de buurman), daar past al gauw 50 duizend liter water in. Het duurt ongeveer een dag om dat vol te laten lopen en is pas na een week goed op temperatuur. "Ga je het opnieuw vullen dan is het weer koud, en dat is natuurlijk ook echt verspilling." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore