Restaurants dicht

Bedrijven delen recepten: zelf aan de slag met Zweedse balletjes en Disney-snacks

22 april 2020 15:41 Aangepast: 22 april 2020 15:45
Gehaktballetjes bij Ikea Beeld © ANP

Je favoriete maaltje buiten de deur of die heerlijke snack in een pretpark, in de meeste gevallen moet je voorlopig zonder. Al hebben sommige bedrijven daar iets op gevonden. Ze delen de recepten zodat je thuis zelf aan de slag kan.

Neem bijvoorbeeld Ikea. Hoewel de meubelketen van plan is volgende week de deuren weer te openen, zullen ook dan de restaurants dichtblijven. Wie nou echt niet langer zonder de iconische Zweedse balletjes kan, heeft geluk: Ikea deelde deze week het recept.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stel bouwt bus om tot restaurantje en eet iedere week bij favoriete eettent

Je kunt nu dus thuis aan de slag met de balletjes en de saus. En dat blijkt helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Het recept bevat maar zes stappen. Om het te maken heb je onder meer gehakt (runder- en varkensgehakt), ei, melk, broodkruimels, ui en knoflook nodig. De hele lijst en het recept zie je in de Facebookpost hieronder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Asperges tot aardbeien: ondernemers openen massaal drive-in

Churros van Disney

Disney ging nog een stapje verder en verblijdde ons met meerdere recepten. Een bezoekje aan een van de Disney-pretparken zit er voorlopig waarschijnlijk niet in, maar de snacks tover je nu ook thuis op tafel. Met een uitgebreid recept en zelfs een filmpje wordt het maken van bijvoorbeeld de populaire 'churro bites' een eitje.

Ook deelde het bedrijf een recept voor een snack die lijkt op misschien wel de populairste snack in de Amerikaanse Disneypretparken: de Dole Whip. Het enige wat je nodig hebt is een bol vanille-ijs, 120 ml ananassap en twee kopjes bevroren ananas. Mixen in de blender en klaar is je Disneytraktatie.

Chocoladekoekjes

Ook Pret A Manger bleef niet achter. Op Facebook plaatste de keten een uitgebreid recept om zelf chocoladekoekjes te maken. Het recept is volgens Pret A Manger geschikt voor zowel beginnende als doorgewinterde bakkers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore