Ga naar de inhoud
Videobellen

Je kunt nu tegen betaling een geit of lama laten deelnemen aan je videovergadering

Deze lama vergadert gezellig mee Beeld © Sweet Farm

Nu we massaal aan het thuiswerken zijn, vinden veel vergaderingen plaats via de webcam. Om niet iedere dag tegen dezelfde gezichten van je collega's aan te hoeven kijken bedacht de Amerikaanse non-profitorganisatie Sweet Farm iets nieuws: je kunt nu dieren toevoegen aan je videovergadering.

Van geiten tot kippen en van varkens tot lama's: je kunt ze allemaal uitnodigen voor je videogesprek. Sweet Farm – een non-profitorganisatie die strijdt voor een duurzame en empathische wereld – heeft ruim 135 dieren klaarstaan die graag mee willen vergaderen.

Corona

Sweet Farm is het zogenoemde 'Goat 2 Meeting'-programma begonnen omdat de organisatie in de coronatijd veel donaties misloopt. "Veel van onze inkomsten komen normaal gesproken van bedrijven, privétours en evenementen die in deze tijd niet doorgaan", vertelt Anna van Sweet Farm aan Editie NL.

Hoewel Sweet Farm gevestigd is in Californië, is het ook vanuit Nederland mogelijk om een dier te reserveren. "We krijgen op dit moment boekingen van over de hele wereld", aldus Anna.

Opties

Via de website kun je zelf een dag, tijd en dier kiezen. Er zijn allerlei opties zoals een tien minuten durende meeting tijdens je vergadering of een uitgebreide 25 minuten durende VIP tour over de boerderij.

Sweet Farm is van plan binnenkort ook een vestiging te starten aan de oostkust van de Verenigde Staten, zodat er een breder scala aan tijdopties mogelijk is. Zo zijn meetings tussen 2.30 uur 's ochtends en 15.00 uur s' middags (Nederlandse tijd) op dit moment niet mogelijk vanwege het tijdsverschil.

Zo
Lees ook:
Zo kom je het best uit de verf tijdens een vergadering via video