Coronacrisis

Terug naar de jaren '80: skeeleren is weer populair

21 april 2020 13:00 Aangepast: 21 april 2020 18:16
Verslaggever Annemarie Landman ging langs bij Free-Wheel. Beeld © Editie NL

Skeeleren is terug van weggeweest. In deze coronatijd halen we massaal de oude skates van zolder of kopen we een nieuw paar.

Bij Bol.com werden er halverwege maart acht keer meer inline skates verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Arjan Mombarg, Nederlands kampioen skeeleren en eigenaar van Free-Wheel, ziet de populariteit van het skaten ook.

"Er wordt buiten beduidend meer geskeelerd. En in de winkel zie ik dat mensen ook met oude skeelers langskomen om onderdelen te vervangen. Ik zit ruim in voorraad, dus ik heb geen tekorten", zegt hij tegen Editie NL.

Wieltjes vervangen

Wie met een oud paar de straat opgaat, doet er goed aan om de skeelers eerst even te controleren. "Je moet vooral kijken naar de wielen. Meestal zijn de skeelers nog in goede staat, maar zijn de wielen versleten. Je moet ze op tijd wisselen en omdraaien. Dan kun je er drie keer langer op door."

Arjan Mombarg is een aantal keer Nederlands kampioen skeeleren geweest. In 2018 vestigde hij een wereldrecord door 617 kilometer in 24 uur te rijden. "In 2021 wil ik diezelfde actie weer doen, maar dan wil ik de 700 kilometer halen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore