Eetbare post

Gorinchemse bakker verkoopt 'brievenbusappeltaart': 'Het loopt storm'

21 april 2020 11:40 Aangepast: 21 april 2020 11:55
Beeld © Bakkerij Margriet

Naast kaartjes, reclamefolders of een blauwe envelop kan het zomaar gebeuren dat er binnenkort een appeltaart op de deurmat valt. Bakkerij Margriet uit Gorinchem verstuurt de lekkernij in deze coronatijd namelijk per post.

Normaal gesproken verstuurt de bakkerij rondom sinterklaas gevulde speculaas naar bedrijven. Diezelfde verpakking gebruiken ze nu om hun appeltaart in te verzenden. "Het is een schot in de roos in deze situatie", zegt Margriet Bouman tegen Editie NL.

De brievenbusappeltaart is een groot succes. "We krijgen heel veel aanvragen voor taarten voor opa's en oma's, maar ook bedrijven die hun werknemers thuis willen verrassen hebben ons inmiddels gevonden."

Opa en oma schillen

En de hele familie doet mee. "Opa en oma zitten de hele dag door te schillen. Ze zitten in quarantaine, dus we leveren de appels iedere dag af, die laten we dan 24 uur staan en dan pas gaan ze ermee aan de slag."

Opa Dirk (86) en oma Lenie (84) Bouman. Opa Dirk (86) en oma Lenie (84) Bouman.

De kinderen van Margriet en haar man helpen met de productie en de marketing. De meeste taarten worden door een postbedrijf afgeleverd, maar soms brengt het gezin er zelf een paar langs. "Mensen krijgen tranen in hun ogen als ze de deur opendoen. Je koopt de taart voor een tientje, maar je hebt voor 100 euro plezier."

'Hij blijft heel'

De taart is zo gemaakt dat-ie precies door de standaard brievenbus past. En Margriet garandeert dat hij heel blijft. "Ook al valt hij drie meter naar beneden, hij breekt niet. Daar is onze verpakking op ontwikkeld."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

PostNL: meer pakjes en kaarten, maar ook meer kosten door corona

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore