Langste eerste date ooit

Burt heeft een vrouw gevonden die 28 dagen met hem in quarantaine wil

20 april 2020 14:54 Aangepast: 20 april 2020 17:34
Burt van Dinter Beeld © EditieNL

Het is Burt van Dinter (27) gelukt: hij heeft iemand gevonden die 28 dagen met hem in zijn huis in Leiden in quarantaine wil. Vanavond ontmoet hij zijn date Beau, die meteen bij hem zal intrekken. "Een beetje kriebels heb ik wel."

Burt is sinds een paar maanden vrijgezel en zag het niet zitten om de coronaperiode in z'n eentje door te brengen. Daarom deed hij begin april een oproep: welke vrouw wil 28 dagen met hem in quarantaine?

Hij kreeg veel respons: op de dag van de deadline waren er 71 aanmeldingen vanuit het hele land. "Ik was al blij geweest met één vrouw; op zoveel animo had ik nooit gerekend. Zelfs na de deadline hebben we nog berichten binnengekregen", zegt Burt tegen EditieNL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Burt (27) wil 28 dagen in quarantaine als eerste date

Vlogserie

Met 'we' bedoelt hij zichzelf en twee vriendinnen: Evelien en Charlotte. Met z'n drieën produceren ze de YouTube-serie 'Lockdown Liefde' over het quarantaine-experiment. "Mijn vriendinnen hebben de voorselectie op zich genomen en een top-15 samengesteld, op basis van wat ze bij mij vinden passen."

Met de tien leukste vrouwen heeft hij een koffiedate gehad via FaceTime. De 24-jarige Beau kwam als winnares uit de bus. "Ze kwam heel spontaan en relaxed over. Het gesprek verliep soepel en ze heeft net zoveel zin in het experiment als ik. Ook grappig: ze woont net als ik in Leiden."

Eerste ontmoeting

Vanavond ontmoet Burt haar voor het eerst. "Ik ben heel benieuwd. Echt zenuwachtig ben ik niet, maar ik heb wel een beetje kriebels."

Toch heeft hij er de volste vertrouwen in dat het experiment gaat slagen. "Ik denk dat het heel leuk wordt. Evelien en Charlotte hebben haar gisteren ontmoet en waren erg enthousiast", vertelt Burt, die vandaag nog even zijn huis flink gaat opruimen.

Tweede slaapkamer

Beau hoeft vanavond overigens nog niet meteen naast hem in bed te kruipen: Burt heeft een tweede slaapkamer in huis die hij inricht als logeerkamer. Maar mocht de vonk direct overslaan, dan is ze ook bij hem welkom.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore