Ga naar de inhoud
Sportvisserij Nederland

Vissen uit verveling: Nederlanders gooien massaal de hengel uit

Kinderen vissen in Amersfoort. Beeld © ANP

De rivieroevers en kanalen in Nederland zitten vol met vissers. Niet alleen om het prachtige weer van de laatste tijd, maar ook omdat mensen door de coronacrisis een bezigheid zoeken. Sportvisserij Nederland ziet een grote stijging in de aanvragen van vispassen.

"Het veel drukker dan anders", zegt Marco Kraal van Sportvisserij Nederland tegen Editie NL. "We zien een stijging van 20 procent vergeleken met normale situaties."

Twee
Lees ook:
Twee meerval-records in één week: wat zwemt er nog meer rond?

Volgens Kraal is vissen dan ook de ideale bezigheid tijdens deze crisis. "Je bent op een rustgevende manier bezig in de natuur."

'Er is ruimte genoeg'

Sportvisserij Nederland raadt mensen wel aan om afstand te houden en alleen te gaan vissen. En dan hoef je niet bang te zijn dat de buurman alles voor jouw hengel wegkaapt. "Er is in Nederland ruimte genoeg. We beseffen vaak niet hoe gelukkig we zijn dat iedereen eigenlijk op fietsafstand wel een plek heeft om te vissen."

'Mensen vervelen zich'

Ook bij hengelwinkels is de stijgende populariteit te merken. "Het is behoorlijk druk. Veel mensen vervelen zich en willen voor het eerst gaan vissen", zegt Sander van Kooten van Hengelsport Utrecht. 

Duizenden
Lees ook:
Duizenden penisvissen op Amerikaans strand

"We zien vaders en zonen die nu samen gaan vissen. En groepen mensen die nu niet meer kunnen werken maar vroeger wel gevist hebben, pakken de hobby weer op."

'Begin onderaan'

Voor de amateurs heeft Van Kooten een belangrijke tip: begin onderaan. "Dat betekent dat je met een vaste hengel gaat vissen en vooral op vist bij plassen, vijvers en slootjes."

Bekijk hier de video:

02:01

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore