Ga naar de inhoud
Videobellen

Klaar met dat videobellen? 'Probeer een lachkwartiertje met collega's'

Beeld © Facebook | Lachmeditatie

We brengen hele dagen door achter onze laptop aan de keukentafel en in deze thuiswerksituatie dreigt het lachen ons te vergaan. 'Begin de werkdag daarom met een lachkwartiertje met collega's', zegt Jan Gommans.

"Lachen geeft nieuwe energie en frisse moed in deze rare tijden. En lachen verbindt", aldus Jan Gommans van Lachmeditatie

Last
Lees ook:
Last van een winterdip? 'Probeer lachyoga eens'

Hij geeft al veertien jaar lachworkshops en werd twee weken geleden gebeld door de leidinggevende van een klein bedrijfje. "Zij beginnen iedere dag met een videovergadering en de leidinggevende zocht een manier om de spirit erin te houden. Hij vroeg mij of ik deel wilde nemen aan het overleg."

'Dolle pret'

Jan vroeg iedereen om eerst te gaan staan en rek- en strekoefeningen te doen. "Je moet echt even voelen dat je nog een lijf hebt." Vervolgens zijn ze met z'n allen zomaar gaan lachen. "Ik maak gebruik van het feit dat lachen heel aanstekelijk werkt. Voordat je het weet heb je dolle pret met elkaar."

En het is belangrijk om door te lachen. "Als je vanachter je computer al die hoofdjes ziet lachen, dan lig je zelf ook snel in een deuk. Stop dan vooral niet met lachen, maar ga er lekker mee door."