Ga naar de inhoud
'Jonas Duck service'

Jonas (9) verhuurt zijn Donald Duck-collectie: 'Ik hoop op vijftig abonnees'

Jonas hangt de Donald Ducks aan de deur Beeld © Eigen foto

Honderden Donald Ducks heeft de 9-jarige Jonas uit Haarlem in zijn collectie. Hij begon deze week een verhuurservice, zodat kinderen in de buurt tegen een kleine vergoeding ook van zijn tijdschriften kunnen genieten.

"Mijn Duckies waren allemaal uit. Ik dacht: dat zullen andere kinderen vast ook hebben. In deze tijden lezen ze veel", vertelt Jonas aan Editie NL.

Zo ontstond het idee van de 'Jonas Duck Service'. Samen met zijn vader en broertje gaat Jonas de tijdschriften uitlenen aan kinderen in de Koninginnebuurt in Haarlem. "We maken thuis een tasje met vijf Donald Ducks en een pocket. Die hangen we aan de deur."

Vijftig abonnees

Voor een euro mag je die boekjes dan twee weken lenen. "Daarna halen we ze weer op. Als je wil krijg je dan ook weer nieuwe boekjes", zegt Jonas. Aanmelden kan via WhatsApp. Het nummer is via een flyer verspreid bij mensen in de buurt.

Tot nu toe zijn er vijf aanmeldingen. "Ik hoop op vijftig abonnees!", zegt Jonas. Van het geld kan hij zelf ook weer nieuwe tijdschriften kopen. Normaal gesproken slaat hij veel Donald Ducks in op de vrijmarkt tijdens Koningsdag, maar dat gaat nu niet door. "Misschien moeten we bij gaan kopen als we veel abonnees hebben. Die tijdschriften kan ik dan zelf ook lezen."

Geen
Lees ook:
Geen 'Livestrong' maar '#StayStrong': blauwe armbandjes tegen corona populair