Ga naar de inhoud
'Een beetje jaloersmakend'

Sabine en Aron in lockdown in een van Nieuw-Zeelands meest luxe resorts

Beeld © Privéfoto

Sommige Nederlanders zouden op dit moment een moord doen voor een huis met balkon of tuin. Maar Sabine Koers (28) en haar vriend Aron Nap (27) hebben die behoefte niet. Zij hebben het net iets beter getroffen en zitten vast in het luxe Bay of Many Coves Resort, gelegen op een afgelegen stuk van Nieuw-Zeeland.

"We waren aan het backpacken door Australië, toen we erachter kwamen dat we een beetje bankroet aan het raken waren. Daarom besloten we op zoek te gaan naar een baan", vertelt Sabine aan Editie NL. 

Vrienden van het stel werken in het Bay of Many Coves Resort in Nieuw-Zeeland en vertelden dat ze daar een kok en iemand voor de house keeping nodig hadden. "Van ons laatste geld hebben we een visum aangevraagd en op 13 januari kwamen we hier aan."

Lockdown

Toen was de situatie nog vrij rustig. "Maar vijf weken geleden sloeg de paniek plotseling toe. Nieuw-Zeeland kondigde een lockdown aan. We hebben toen getwijfeld of we terug naar Nederland moesten gaan", vertelt Aron.

Maar de managers van het resort boden het stel een van de luxe appartementen aan om tijdens de lockdown in te verblijven. "Zo'n aanbod kun je natuurlijk niet afslaan."

Net als acht andere personeelsleden besloot het stel te blijven. "Voorheen sliepen we in de personeelsvertrekken, maar dat is nu wel anders."

3000 euro per nacht

Het vijfsterrenresort ligt volledig afgesloten van de buitenwereld. "Je kunt hier alleen per boot of helikopter komen. Voor een kamer betaal je tussen de 1000 en de 3000 euro per nacht."

Daar krijg je dan wel een luxe suite met zwembad, een jacuzzi, een zevengangendiner, goede wijnen en een helikopterplatform voor terug.

Vier uur per dag werken

In zo'n kamer zitten Sabine en Aron nu dus voor niets. Maar, het is niet alleen maar luxe. "Er moet ook gewoon gewerkt worden. Zo'n vier uur per dag. De mannen zijn vooral druk met tuinieren en de vrouwen met de schoonmaak. Maar er blijft genoeg tijd over voor ontspanning."

'Toeristenvrij land'

Nieuw-Zeeland zit in een totale lockdown. "Maandag wordt bekend hoelang de situatie zo blijft. Wij wachten het rustig af", zegt Sabine.

De verwachting is dat de grenzen in ieder geval gesloten blijven. "Zodra we binnen het land kunnen bewegen, gaan we genieten van toeristenvrij Nieuw-Zeeland."