Coronacrisis

Bedrijven nu al volop in de weer met nieuwe 1,5 meter-maatschappij

15 april 2020 11:12 Aangepast: 15 april 2020 17:58
Eigenaar John Prins. Beeld © Editie NL

Als ons land weer op gang komt, dan zal dat in de vorm zijn van de 'anderhalvemetersamenleving'. Veel bedrijven kunnen niet simpelweg hun deuren openen en verdergaan op oude voet. En dus zijn ze nu al druk bezig met aanpassingen.

Café-Restaurant Luden in Den Haag wordt op dit moment verbouwd. "Als we open mogen, zal dat volledig naar de maatstaven van de anderhalvemetersamenleving zijn", zegt eigenaar John Prins tegen Editie NL.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Aart laat zien hoe je 1,5 meter afstand houdt: 'Maak een versierde stok'

"Dit is de beste tijd om aan te passen, want we zijn toch gesloten." In de zaak komt een nieuwe, grote bar met tussen twee krukken steeds 1,5 meter. "En gasten die binnenkomen kunnen meteen hun handen schoonmaken met desinfectiemiddel."

Bestellen via telefoon

Verder worden alle tafels verder uit elkaar gezet en gaat de bediening mondkapjes en handschoenen dragen. "Gasten bestellen drankjes en eten per telefoon en betalen op afstand met een QR-code.

Een maand geleden werd Luden noodgedwongen al een afhaalrestaurant. Een maand geleden werd Luden noodgedwongen al een afhaalrestaurant.

En niet alleen in de horeca worden maatregelen genomen. "Wij zijn op zoek gegaan naar manieren om onze bussen 'coronaproof' te maken", zegt Gert-Jan Lommerse van Touringcarbedrijf Van Gompel.

Plexiglas

De bussen worden voorzien van plexiglas en passagiers mogen straks alleen nog aan het raam zitten. "Ook achter die stoelen zit glas, zodat mensen niet in hun nek geniest of gehoest kunnen worden."

De nieuwe coronaproof touringcar. De nieuwe coronaproof touringcar.

Voor beide ondernemers betekenen de maatregelen dat straks minder mensen een zitplaats hebben. "We gaan wel inleveren, maar we denken dat gasten dit echt op prijs gaan stellen", aldus Prins. De eerste reacties op de nieuwe bussen zijn volgens Lommerse in ieder geval al lovend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore