Ga naar de inhoud
20 graden

We kunnen weer de tuin in: zonnige dagen in het vooruitzicht

Beeld ter illustratie Beeld © ANP

Na een zonnige week is de temperatuur sinds gisteren flink gedaald. Maar niet getreurd, het lenteweer komt weer snel terug. Vanaf morgen is er veel zon in het vooruitzicht.

Het voelt vandaag nog fris aan. "Dat komt doordat er een koude wind vanaf de Noordzee waait. Dat is vochtige lucht en daarom is er veel bewolking", legt Marc de Jong van Buienradar uit aan Editie NL.

15 graden

Maar daar komt morgen verandering in. Met 15 graden en veel zon wordt het dan prima weer om in de tuin of op het balkon te zitten. "Het hogedrukgebied verschuift iets, waardoor er morgen een wind vanuit het zuidwesten waait. Dat betekent dat we de vochtige lucht kwijtraken."

Geen
Lees ook:
Geen vakantie, wel vakantiedagen? 'Wees loyaal en neem ze op'

Van bewolking is morgen dan ook nauwelijks sprake. "Hoogstens wat sluierbewolking, maar dat is het dan ook wel", vertelt Marc.

20 graden

Maar de piek komt donderdag: dan wordt het 19 of misschien zelfs 20 graden. "Dat is erg mooi lenteweer voor deze tijd van het jaar. Gemiddeld is het maar zo'n 13 graden. In de nachten is het overigens nog wel koud."

Vrijdag neemt de temperatuur iets af: dan wordt het zo'n zestien graden met wind uit het noordoosten. Maar ook dan zal de zon volop aanwezig zijn. "De komende dagen staat ons dus heel veel zon te wachten."

Weekend

In het weekend wordt het wat onbestendiger. "Dan zal er een stuk meer bewolking zijn", aldus Marc. "Al ziet het ernaar uit dat het na het weekend weer beter wordt: dan kan het 16 graden worden, opnieuw met veel zon. Maar dat is nog te ver om met zekerheid te zeggen."