Ouwehands Dierenpark Rhenen

Is panda Wu Wen zwanger? 'De metingen zijn positief'

09 april 2020 15:33 Aangepast: 09 april 2020 17:09
Beeld © ANP

Wordt er binnenkort een kleine panda geboren in Ouwehands Dierenpark Rhenen? Daar zijn hoopvolle voortekenen voor. Reuzenpanda Wu Wen is zich aan het nestelen in het kraamhol in het pandahok. Dat is nog nooit eerder gebeurd.

Ook stijgt de hormoonspiegel in haar urine nog steeds. "Dat zijn allemaal goede tekenen, maar we kunnen echt nog steeds niet met zekerheid zeggen dat ze drachtig is", zegt een woordvoerder tegen Editie NL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Het is gelukt: de reuzenpanda's hebben voor het eerst gepaard

"Haar gedrag wijst erop dat ze drachtig is, maar panda's kunnen ook schijndrachtig zijn." De panda's Wu Wen en Xing Ya hebben in januari voor het eerst gepaard, maar omdat de duur van de zwangerschap bij de dieren varieert, valt ook op basis daarvan weinig zinnigs te zeggen.

'Het blijft een verrassing'

En ook aan de buitenkant is niet te zien of Wu Wen drachtig is. "Dat komt doordat een pandajong bij de geboorte ontzettend klein is.

Volgens de woordvoerder is de kans groter dat er ineens een jong wordt geboren, dan dat de verzorgers uitsluitsel kunnen geven over of het vrouwtje drachtig is. "Het blijft dus echt een verrassing."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore