Paasweekend

Scouts kamperen in de huiskamer: 'Toch nog in de tent slapen'

09 april 2020 13:17 Aangepast: 09 april 2020 18:04
Beeld © Scouting Nederland

We hebben een paasweekend voor de boeg waarin eropuit trekken om te kamperen er niet inzit. Dat moet anders kunnen, dachten ze bij Scouting Nederland. Met hun actie 'Thuis kamperen, paasweekend weg in eigen huis' roepen ze iedereen op om in huis een tent op te zetten of een hut te bouwen.

"Nu scouting niet meer in het echt plaatsvindt, zijn we bezig met allerlei activiteiten die je thuis kan doen", vertelt Wendy van Rossum van Scouting Nederland.

"Met Pasen hebben we normaal gesproken een groot evenement waarbij kinderen op zeven locaties een leuk kamp kunnen doen. Dat gaat niet door, dus is dit het alternatief. Zodat je toch het gevoel hebt dat het kamperen doorgaat! En je hebt wel je eigen wc, dat is ook best fijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Enorm temperatuurverschil met Pasen: zondag zomers, maandag herfstachtig

Tent in de woonkamer

Connie Mählmann heeft een echt scoutinggezin. Niet alleen haar kinderen van 11 en 13 zitten op scouting, maar ook zij en haar man zijn lid. Ze gaan vandaag een tent opzetten in de woonkamer. "We waren meteen van plan mee te doen", vertelt Connie. "Ons zoontje verheugt zich er al lange tijd op dat hij met Pasen in de tent mag slapen. Hij zou voor het eerst gaan kamperen op scoutingkamp."

Dat scoutingkamp gaat niet door, maar haar zoontje kan met Pasen dus toch in de tent slapen. "We blijven zoveel mogelijk het scoutingleven leiden, ook met de tips en cursussen online."

#ikscoutthuis

Connie en haar gezin zijn lang niet de enige die dan maar thuis kamperen. In het facebookevenement van Scouting Nederland hebben al veel mensen aangegeven mee te doen. Op social media verschijnen de eerste foto's al, gedeeld met de hashtag #ikscoutthuis. "Als we niet naar de camping kunnen, kamperen we gewoon in de tuin", is een van de bijschriften.

Scouting Nederland probeert meer initiatieven te bedenken om scouting bij mensen thuis te brengen. Daarom is vanmiddag de speciale website ikscoutthuis.nl gelanceerd, met daarop activiteiten voor thuis.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore