Liefde in tijden van corona

Burt (27) wil 28 dagen in quarantaine als eerste date

08 april 2020 15:41 Aangepast: 08 april 2020 20:50
Burt van Dinter Beeld © EditieNL

Daten is lastig in tijden van corona. Apps worden drukbezocht, maar afspreken zit er voorlopig niet in. Dat moet anders kunnen, dacht Leidenaar Burt van Dinter. Hij wil 28 dagen in quarantaine met zijn date. Alleen moet hij haar nog vinden.

"Ik ben sinds een paar maanden vrijgezel. Ik ben niet zo'n tinderaar, ik stap liever op iemand af in de kroeg", vertelt Burt aan EditieNL. Dat laatste zit er nu echter niet in. "Het enige wat je nog kan doen is in quarantaine met elkaar. Ik dacht: ik ga het gewoon doen."

Burt besloot dat hij er meteen een soort online datingshow van wilde maken. "Twee vriendinnen vonden het zo leuk, dat ze mij gaan helpen. Zij gaan op zoek naar kandidaten en doen een eerste screening." Want die date moet er dus nog komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

RIVM: daten? Voorlopig even niet, je neemt een groot risico

Samenwonen

Burt maakte een video-oproep, in de hoop zo kandidaten binnen te hengelen. Misschien zit hij binnenkort dus 28 dagen in een huis met iemand die hij nauwelijks kent. "Ja, superspannend, vooral dat samenwonen!" aldus Burt. "Maar we gaan wel een selectie maken van de dames en hopelijk kiezen we zo de beste match. Ik ga ook eerst op videodate voor we kiezen."

Het huis van Burt in Leiden Het huis van Burt in Leiden

Experiment

Wat voor vrouw zoekt hij eigenlijk? "Ik zoek een vrouw die wereldwijs is en met wie ik het over alles kan hebben. Ik vind het ook heel leuk als een vrouw een eigen passie heeft, waar ze mij over kan leren", vertelt Burt. In het verleden viel hij vaak op blonde dames. "Maar ik sta absoluut open voor alles. De bedoeling is wel dat ik iemand niet ken."

Het experiment is geslaagd als hij zijn grote liefde heeft gevonden, of als de serie een succes is. "Het lijkt me waanzinnig als ik op deze manier iemand vind waarmee ik een fijne tijd heb."

'Gedurfde zet'

De actie van Burt is een gedurfde zet volgens relatiepsycholoog Jean-Pierre van de Ven. "Ik heb heel veel respect voor het experiment van Burt. Veel koppels houden het niet eens twee weken met elkaar vol op vakantie. Als je het vier weken met elkaar uithoudt in quarantaine, terwijl je elkaar voor het eerst ziet, bestaat de kans dat het een langdurige relatie wordt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gerke en Berdien zijn tóch getrouwd: 'Corona staat liefde niet in de weg'

Inhoud

Volgens Van de Ven is daten in deze tijd inderdaad heel lastig, maar heeft het ook voordelen. "Er is nu veel meer tijd om elkaars persoonlijkheid echt goed te leren kennen, naast chatten of videobellen kun je namelijk niets. Je moet dus praten over gedeelde interesses en dan kom je er snel genoeg achter of iemand wel of niet bij je past.

"Het gaat in deze coronatijd dus misschien meer om inhoud dan om fysieke aantrekkingskracht."

Interesse in Burt? Wie de extreem lange eerste date wel ziet zitten, kan mailen naar: lockdownliefde@gmail.com 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore