Ga naar de inhoud
Quarantaine-proof

Esther ontwierp corona-emoji's: 'Mijn favoriet is de man die werkt zonder broek'

Een deel van de zelfontworpen emoji's

De ellebooggroet, een bellende oma en een online borrel. Het is een kleine greep uit de emoji's die Esther van Brakel en Joran Backx ontwikkelden om de coronatijd door te komen.

Bij coronatijd horen corona-emoji's, vonden Esther en Joran. Daarom bedachten ze twee weken geleden het plan om zelf zulke emoji's te gaan ontwerpen. "We zaten in quarantaine en verveelden ons. En toen schoot dit idee ons te binnen", vertelt Esther (26) aan EditieNL.

Meteen populair

Na een paar uur photoshoppen stonden er twaalf emoji's klaar. "Ze sloegen meteen aan. De eerste stickers werden zo vaak gedownload dat we een eigen website erbij hebben gemaakt. Mensen stuurden ook allemaal eigen ideeën voor nieuwe emoji's."

Inmiddels is de collectie uitgebreid naar 26 stuks. "Mijn favoriet is het mannetje dat zonder broek aan het werk is. Dat is toch een heerlijke bijkomstigheid van deze crisis? Je kunt gewoon skypen met je baas terwijl je in je onderbroek zit", lacht Esther.

De
Lees ook:
De nieuwe emoji: transgendervlag, ninja en zwarte kat

Haar doel is om awareness creëren voor de crisis. "De emoji is een universele taal die overal ter wereld begrepen wordt. Het idee is dat onze exemplaren in één oogopslag en op een luchtige manier de regels uitleggen."

Over de grens

Inmiddels is het emoji-pakket ruim 23.000 keer gedownload. "Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland zijn ze populair. Op nummer twee staan de Verenigde Staten, en nummer drie is China."

"We hebben trouwens ook al aanvragen van bedrijven die de emoji's op een poster willen", vertelt Esther opgewekt. "Dat is een stuk minder saai dan de regels in tekst."

Gratis

De collectie is gratis via deze website te downloaden. "We verdienen er niks aan, maar dat is ook niet ons doel. Mensen kunnen trouwens wel een donatie doen. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis."

Nederlanders massaal aan het stoepkrijten

02:47
"Want dit is voor iedereen leuk", zeggen de stoepkrijtkunstenaars.