Zoon verzamelt felicitaties

Herman de Grijff moet zijn honderdste verjaardag alleen vieren

03 april 2020 18:07 Aangepast: 03 april 2020 20:32
Herman de Grijff

Hij keek er al tijden naar uit: Herman de Grijff mag woensdag 8 april honderd kaarsjes uitblazen. Maar door de coronamaatregelen kan het geen groot feest worden. Zijn zoon Martin verzamelt kaartjes en lieve boodschappen om zijn vader toch een leuke verjaardag te bezorgen.

Herman de Grijff had grootse plannen voor zijn honderdste verjaardag. Hij wilde alles uit de kast trekken en een groot feest geven voor vrienden en familie. Maar het coronavirus gooide roet in het eten.

"Veel mensen willen even bij hem langskomen op de koffie woensdag, maar ook dat kan in deze tijd niet", vertelt zijn 54-jarige zoon Martin aan EditieNL.

Facebookpagina

Om te zorgen dat zijn vader zich woensdag toch een beetje jarig zal voelen, is Martin een facebookpagina gestart. Daarop kunnen mensen 'opa De Grijff' feliciteren en een hart onder de riem steken. "Ik wilde de drempel laag houden, want sommige mensen kunnen in deze tijd niet eens meer naar de brievenbus om een kaartje te posten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jarig in tijden van corona: 'We stellen het uit tot juni'

Wie wel graag een fysieke kaart wil bezorgen, kan die langsbrengen bij Martins juwelierszaak in Zutphen. Hij levert de buit vervolgens af bij zijn vader. "Er komen veel meer reacties op dan ik had verwacht. Sommige mensen brengen zelfs cadeaus."

Lezen met de loep

Ook de facebookberichten krijgt hij allemaal te zien. "Mijn vader heeft geen social media dus ik print alles voor hem. Hij leest alles met zijn loep. Ik denk dat hij straks dagen zoet is."

Burgemeester achter glas

Gelukkig kan De Grijff woensdag wel wát visite verwachten: burgemeester Annemieke Vermeulen komt op bezoek. "Ze mag natuurlijk niet naar binnen, maar komt wel even voor het raam staan om hem te feliciteren. Via de telefoon kunnen ze met elkaar praten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kim-Lian van der Meij moet haar oma alleen laten op verjaardag

Ondanks de coronacrisis gaat het met De Grijff zelf hartstikke goed. "Hij woont nog zelfstandig en fietst veel. Hij slaat zich er goed doorheen. Het coronavirus vindt hij niet eens zo spannend. Vergeleken met de oorlog stelt het volgens hem niet veel voor. Zoveel angsten als hij toen had zal hij nooit meer hebben, zegt hij."

Zutphen

Extra toevallig: zijn verjaardag is ook de dag dat Zutphen 75 jaar bevrijd is. Daar is hij – als oudste geboren en getogen Zutphenees – maar wat trots op. "Heel toevallig dat dat samenvalt. Dat maakt de dag voor hem nog feestelijker."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore