Nederland houdt hoop

Agenten verrassen jarige politiefan Ollie (6)

02 april 2020 14:20 Aangepast: 07 april 2020 09:37
Beeld © Haico Kats

Vandaag is Ollie uit Purmerend 6 jaar geworden. Maar door de coronacrisis kon zijn partijtje niet doorgaan. De jongen, die groot fan is van de politie, kreeg als verrassing bijzonder bezoek.

Het idee om Ollie te verrassen kwam van zijn tante. "Mijn zus woont in Spanje. Daar zitten de mensen verplicht in quarantaine en had de politie een kindje verrast", vertelt moeder Barbara aan Editie NL. "Ze dacht: dit zou Ollie geweldig vinden."

Vanuit Spanje nam Barbara's zus contact op met de Politie Purmerend. "Ze reageerden gelijk superenthousiast en zijn de verrassing meteen gaan voorbereiden."

Zwaailicht en sirenes

Geheel volgens het geheime plannetje maakten Ollie en zijn ouders vanmorgen een tochtje op de fiets. "Toen we op het pleintje waren, kwamen er zeven politieauto's met zwaailichten en sirenes aangereden."

"Ollie wist niet goed wat er gebeurde, hij werd er echt door overvallen. Maar toen stapten de agenten uit en zeiden ze: 'Ollie, dit is voor jou omdat je geen feestje kan vieren'." Daarna zetten ze luid 'Lang zal hij leven' in."

Cadeautjes

De jarige job mocht achter het stuur kruipen en heeft een tas vol met cadeautjes gekregen. "Een verjaardag om nooit te vergeten."

Ollie en zijn moeder. Ollie en zijn moeder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore