Personeel beschermen

Winkels willen plexiglas: 'Honderden schermen verkocht'

02 april 2020 13:23 Aangepast: 03 april 2020 08:08
Nelleke Meiland staat tegenwoordig achter plexiglas Beeld © EditieNL

Het zijn zware tijden voor veel ondernemers, maar er zijn ook bedrijven die juist garen spinnen in deze tijd. Zoals verkopers van plexiglas. Veel winkels en supermarkten willen de doorzichtige schermen namelijk hebben om personeel te beschermen tegen het coronavirus.

Albert Heijn en Lidl besloten een paar weken geleden om plexiglas in alle winkels te plaatsen. Maar ook de kleinere bedrijven gaan erin mee. Ondernemer Nelleke Meiland bestelde afgelopen weekend plexiglas voor haar winkel The Good Life in Noordwijk.

"Ik kreeg de tip om een plaat aan te schaffen op een facebookpagina voor winkeliers", vertelt Nelleke aan EditieNL. "Vijf uur na mijn bestelling werd het al geleverd. Dat was echt fantastisch." De plaat geeft haar een veiliger gevoel: "Ik voel me ook meer beschermd, in deze tijd moet je doen wat je kunt. Ik gebruikt ook handschoenen en maak extra schoon."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alle caissières van Albert Heijn en Lidl krijgen plexiglas voor hun neus

Honderden verkocht

Andere ondernemers springen weer slim in op de vraag naar de schermen, zoals Daan Hettema van plexiglas-scherm.nl. "We zijn van origine een fotobedrijf, daarom hadden we veel plexiglas. Met dat deel van het bedrijf ging het wat minder vanwege de coronamaatregelen", vertelt hij. Maar daarvoor in de plaats kwam er steeds meer vraag naar plexiglasplaten.

"We zijn een week geleden begonnen die platen te verkopen en hebben er nu al honderden verkocht. We verkopen niet aan grote ketens, maar aan bijvoorbeeld juweliers, bakkers en slagers", zegt Hettema.

"Wij fraseren de schermen, werken ze af en leveren ze in een pakket naar de klant dat heel makkelijk in elkaar te zetten is. Wij kunnen met de verkoop de klappen binnen ons bedrijf compenseren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De ene na de andere keten sluit de deuren, check hier welke nog open zijn

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore