Nederland houdt hoop

Dj Kevin D draait in verzorgingstehuis: 'Geen r&b, maar Johnny Jordaan'

02 april 2020 11:42 Aangepast: 07 april 2020 09:38
Beeld © Dj Kevin D

Normaal gesproken draait dj Kevin D op festivals en bekende feestjes, maar gisteren had hij een afwijkende set en een iets ouder publiek. Kevin vermaakte de inwoners van Zorgcentrum Mennistenerf in Zaandam met zijn muziek.

"Al mijn boekingen zijn door het coronavirus geannuleerd, dus ik heb tijd over", zegt Kevin D tegen Editie NL. "Mijn moeder werkt in een verzorgingstehuis en je hoort zoveel verhalen over eenzaamheid, dat ik besloot om wat positiviteit te brengen."

Kevin draait normaal r&b en housemuziek. "Ik heb mijn huiswerk gedaan en platen uitgekozen waarvan ik dacht dat het publiek ze leuk zou vinden." En dus draaide hij rock-'n-roll, Johnny Jordaan en soulklassiekers. Maar ook het nummer Anderhalf van Ali B en Judeska knalde uit de speakers.

'Hun zorgen waren eventjes weg'

En de muziek viel in de smaak. Al snel stonden de inwoners mee te zingen en voorzichtig werd er gedanst. "Hun zorgen waren eventjes weg. Het was geweldig om iedereen zo te zien genieten."

Als het Kevin ligt, maakt hij de komende tijd meer ouderen blij met zijn muziek. "Ik ben lekker aan het draaien, zij hebben een mooie tijd."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore