Auto's in de rij

Asperges tot aardbeien: ondernemers openen massaal drive-in

01 april 2020 11:29 Aangepast: 01 april 2020 12:26
De drive-in van de Intratuin Beeld © EditieNL

Veel ondernemers hebben de deuren moeten sluiten vanwege de coronacrisis. Maar dat betekent niet dat ze nu stilzitten. Van tuincentra tot bierbrouwerijen, ondernemers uit het hele land hebben drive-ins geopend.

Bij tuinbouwbedrijf Meinardi in Noordbroek kunnen mensen tegenwoordig met de auto langsrijden. "Wij hebben een drive-in gemaakt voor aardbeien, asperges en ook volledige aspergemaaltijden. Zo'n maaltijd is echt compleet: dus met een flesje wijn, ei, sausje, aardappel, asperges enzovoorts", vertelt Huib Meinardi aan Editie NL.

Acht auto's in de rij

"We doen dit met name voor mensen met een slechte gezondheid die liever niet uit de auto stappen of een winkel willen bezoeken. Of voor mensen die in de zorg werken en dus niet te veel met andere mensen in contact willen komen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brabantse frietkraam omgebouwd tot drive-in: 'Geen friet is geen optie'

De drive-in van Meinardi is zo'n succes, dat het bedrijf komend weekend zelfs een tweede opent. "Het gaat beter dan verwacht, het is echt heel druk. Soms staan er een stuk of acht auto's in de rij. Onze winkel is ook nog gewoon open dus we doen beiden. Ik denk dat we dit na de coronacrisis ook nog wel blijven doen."

De drive-in van de Intratuin De drive-in van de Intratuin

Planten

Ook de Intratuin in Koudekerke opende een drive-in. Die hadden ze al voor potgrond, dus de locatie was er klaar voor. "De winkel is ook nog gewoon open en daar nemen we ook alle veiligheidsmaatregelen. Alleen toch zijn mensen huiverig om naar de winkel te komen. Op deze manier kunnen we ze toch helpen", vertelt filiaaldirecteur Sjacco Joziasse.

"We gaan het verder uitbreiden met meer planten, want in deze periode beginnen veel mensen met het aanplanten van hun tuinen", aldus Joziasse. Heel druk is het nog niet bij de drive-in. "Er staan geen rijen met auto's. We doen het vooral om vaste klanten van dienst te zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Fenna (7) krijgt drive-throughpartijtje op haar verjaardag

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore