Ga naar de inhoud
Populair

Escaperoomeigenaren slaan handen ineen en lanceren online spel

Geraldine Macqueron is een van de initiatiefnemers van de escaperoom Beeld © Geraldine Macqueron

Geraldine Macqueron uit Westzaan zat met de handen in het haar. Haar vier escaperooms in Amsterdam moest ze in verband met de coronamaatregelen noodgedwongen sluiten. Samen met zeventien andere escaperoomeigenaren door het hele land bedacht ze een oplossing: een online escaperoom.

Puzzelen, bellen, knippen, plakken en mailen. Het nieuwe spel is net een echte escaperoom, maar dan quarantaine-proof. Je hoeft er namelijk de deur niet voor uit.

In twee weken zette een groep van 18 escaperoomeigenaren onder de noemer Creators United het spel op poten. De game is afgelopen vrijdag gelanceerd en lijkt qua concept op een echte escaperoom.

"Het is meer dan een online spelletje spelen", vertelt Geraldine aan EditieNL. "De game is interactief. Er moeten ook fysieke handelingen uitgevoerd worden. Je hebt er bijvoorbeeld een schaar bij nodig."

Pubquizzen
Lees ook:
Pubquizzen vanuit huis: 'Gezellig met je vrienden en een biertje'

Geraldine en de andere escaperoomeigenaren – die verspreid door het hele land wonen – hebben elkaar nog nooit in het echt ontmoet. "We hebben alleen online contact. Na 36 uur skypen en 5000 whatsappberichten was ons spel klaar."

Populair

De escapegame valt goed in de smaak. In 48 uur waren er al vijfduizend aanmeldingen binnen. "Rutte mag blij zijn met ons: we hebben ervoor gezorgd dat vijfduizend mensen dit weekend thuis zijn gebleven", lacht Geraldine.

24/7

Het spel heet De Verloren Herinnering en staat in het teken van 75 jaar vrijheid in Nederland. Via een chatdienst kunnen de spelers 24/7 vragen stellen. "Er staat dag en nacht iemand van ons paraat om te helpen. Gisteren was het zo druk dat er achttien mensen moesten bijspringen."

Nederlandse
Lees ook:
Nederlandse escaperoom voor zorgmedewerkers gaat de grens over

Gratis

De game is gratis te spelen. Mensen kunnen zelf bepalen of ze een donatie (vijf, tien of vijftien euro) willen doen. "Qua inkomsten stelt het natuurlijk niet veel voor. We doen dit puur belangeloos. We willen in deze zware tijd een steentje bijdragen door de samenleving wat positiviteit te brengen."

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl