Ga naar de inhoud
Quarantaine

Minou gaat op safari, naar Londen en het strand in haar woonkamer

Beeld © Instagram | minouhexspoor

Van een high tea tot een tripje naar Londen en van een pyjama party met knuffels tot een dagje in de besneeuwde bergen: Minou Hexspoor maakt er met haar rijke verbeelding het beste van in deze coronatijd.

De vrouw verhuisde 12 jaar geleden van Nederland naar Libanon voor de liefde. "Zaterdag werd hier Moederdag gevierd. Maar iedereen moest binnenblijven. 'Wat moet ik nu doen?', dacht ik."

Nu
Lees ook:
Nu al sociaal geïsoleerd? Marnix kwam als experiment een jaar z'n straat niet uit

Zo ontstond het idee van een eenzame tea party. "Daar kwamen zoveel leuke reacties op, dat ik sindsdien elke dag een foto post."

'Echt naar mijn zin'

Minou plaatst de foto's om mensen in deze nieuwe realiteit toch een beetje te laten lachen. "Ik gebruik mijn praktische verbeelding om met de complexe werkelijkheid om te gaan. En ik heb het echt naar mijn zin als ik op het strand zit of op safari ben", lacht ze.

Nieuwe ideeën

Morgen wordt de huiskamer omgebouwd tot spiritueel tafereel met een waarzegger. "En ik wil nog een keer een pianoconcert geven voor de beeldjes bij ons in huis. Jagen naar kleine 'coronaatjes' staat ook op mijn verlanglijstje."