Afleiding

Kinderen massaal op knuffelberenjacht door de buurt

26 maart 2020 13:29 Aangepast: 26 maart 2020 13:31
Op steeds meer plekken staan knuffelberen voor het raam Beeld © Anita Meppelink

Misschien is het je ook al opgevallen: op steeds meer plekken zetten mensen knuffelberen achter hun raam. Dat is geen toeval. De beren zijn neergezet zodat kinderen op berenjacht kunnen. Het initiatief is bedacht zodat kinderen wat afleiding hebben tijdens de coronacrisis.

"Het idee is dat mensen beren voor het raam zetten, zodat er voor kinderen in deze moeilijke tijd een leuk buitenspel ontstaat: ze kunnen op Berenjacht", staat op de facebookpagina Berenjacht in Nederland. Tijdens een wandeling door de buurt kunnen kinderen dan op zoek gaan naar de knuffelberen.

In de facebookgroep delen tientallen mensen foto's van de knuffels die ze voor het raam hebben gezet. Ook is er een online kaartje te vinden, waarop je kan zien waar in de buurt er beren staan.

Richtlijnen

Het idee van de Berenjacht is vanuit het buitenland naar Nederland overgewaaid. In België en Australië doen de kinderen het al een tijdje. Het populaire prentenboek 'We gaan op berenjacht' uit 1995 van Michael Rosen en Helen Oxenbury zou de inspiratie erachter zijn.

Steeds meer Nederlanders geven gehoor aan de oproep, maar de organisatie waarschuwt wel dat mensen tijdens de Berenjacht aan de richtlijnen moeten denken. "Natuurlijk moeten we voor de jagers wel opletten dat het niet te druk wordt en dat iedereen voldoende afstand houdt, daar gaan we samen op letten, toch?"

EditieNL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore