@orgeljoke

Orgelspeler Joke (70) gaat viral: 'Ik hoop dat ik mensen op kan vrolijken'

25 maart 2020 14:31 Aangepast: 25 maart 2020 18:33
Beeld © Joke Meijer

Joke Meijer is in zes dagen tijd uitgegroeid tot een hit op Instagram. Onder de naam @orgeljoke plaatst de 70-jarige vrouw uit Vlaardingen elke dag een video waarop ze een liedje speelt op haar orgel. "Het sleept me door de dag heen."

Una paloma blanca, You never walk alone of The house of the rising sun: Joke draait haar hand er niet voor om. Elke dag maakt ze met haar telefoon een video van zichzelf terwijl ze orgel speelt. Die stuurt ze naar haar 39-jarige zoon, die haar instagramprofiel beheert. "Ik kan er zelf ook op kijken met de iPad. En dingen schrijven", vertelt ze aan EditieNL.

Alleen thuis

Haar nieuwe hobby helpt haar in deze tijd om positief te blijven. "Ik heb een chronische longziekte en moet daarom extra oppassen voor het coronavirus. Ik durf niet zo goed meer naar de winkels. Nu zit ik alleen thuis, want eind januari is mijn man overleden. Dat valt rauw op je dak."

Daarom is ze blij dat ze weer een leuke daginvulling heeft. "Muziek maakt me vrolijk, dus ik ben blij dat ik dit kan doen. Normaal zing ik in een koor, maar dat kan nu niet. Dit sleept me door de dag heen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Heel Europa zingt 'You’ll Never Walk Alone' om elkaar te steunen

Ze neemt haar instagramprofiel minstens zo serieus als de gemiddelde influencer. "Eerst zoek ik een liedje om te spelen. Ik doe er vaak een ander ritme bij dan het origineel, want het moet wel een beetje vlot zijn. Ik hou niet van saai."

Outfitwissel

Elke dag is ze er wel een paar uur zoet mee. "Voordat ik de video maak oefen ik het lied altijd om te kijken of het lukt. En ik zorg dat ik er leuk uitzie. Soms maak ik meerdere filmpjes op een dag en dan wissel ik tussendoor van outfit. Zo lijkt het net alsof het weer een nieuwe dag is. Het voelt weleens of ik een modeshow aan het doen ben."

De tekst gaat verder onder de video.

Zolang de coronacrisis duurt, is ze van plan om video's te blijven maken. "De reacties zijn heel leuk. Ik krijg nu van sommige mensen het verzoek om live te gaan, maar dat vind ik op mijn 70ste te spannend. Dan gaan mijn vingers trillen. Dus het blijven gewoon filmpjes."

Opvrolijken

Ze hoopt dat anderen net zo blij worden van haar filmpjes als zij zelf. "Sommige mensen zitten in een dip omdat ze binnen moeten blijven. Ik hoop dat ik ze op kan vrolijken. Er komen heus wel weer betere tijden. We moeten positief blijven."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore