Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Folder verspreid in Overijsselse Rijssen: 'Corona is straf van God'

Beeld © RTV Oost

Bij inwoners van het Overijsselse Rijssen is een nogal opmerkelijke boodschap op de deurmat gevallen: 'Het coronavirus wordt door God 'de zonde' genoemd. Het heeft alle mensen geïnfecteerd en beïnvloed en vernietigt hun eigen leven en de samenleving'.

'Dit virus heeft afschuwelijke uitwerkingen. Het vernielt relaties, leidt tot haat, scheiding, oorlog, lijden en uiteindelijk tot de dood', zo luidt de boodschap. Verderop wordt gezegd dat dit virus alleen verholpen kan worden 'met Jezus Christus. Want in geen ander is er redding, want er is niemand anders door wie wij voor eeuwig gered kunnen worden'.   

Bij een familielid van een medewerker van RTV Oost werd de flyer ook door de bus gedaan. "Alle huishoudens in die straat kregen de boodschap ook", vertelt journalist Jan Colijn, die over de folder schreef.

'Geen meldingen'

Een woordvoerder van de gemeente Rijssen-Holten laat aan Editie NL weten dat er nog geen meldingen bekend zijn over de flyer. "Er is geen vergunning nodig om flyers huis-aan-huis door de brievenbus te doen en bij ons is de afzender van de flyer niet bekend."

Burgemeester Arco Hofland zegt ieders geloof te respecteren. "Wij vragen aan iedereen om de maatregelen van het RIVM en de GGD te volgen. Zo kunnen wij samen zoveel mogelijk het coronavirus indammen. Overigens zie ik dat de kerken in onze gemeente zich prima aan de maatregelen houden."