Ga naar de inhoud
Mooi initiatief

Taxibedrijven in Breda bieden gratis ritten aan zorgmedewerkers in nood

Een deel van de taxichauffeurs die aan het initiatief meewerken Beeld © Taxi's Breda

Aan mooie initiatieven in deze tijd geen gebrek. Door heel Nederland slaan mensen de handen ineen om elkaar te helpen. Zo ook taxibedrijven in Breda, die zorgmedewerkers in lastige situaties gratis naar hun bestemming rijden.

Om de hardwerkende zorgmedewerkers in Breda en omstreken een steuntje in de rug te geven, mogen zij bij taxibedrijven zoals The Company, Dogan Sari en Taxi Pelikaan sinds vandaag gratis meerijden.

"We willen ons graag van onze goede kant laten zien. Het is niet allemaal kommer en kwel", zegt Tim van Waes, eigenaar van taxibedrijf The Company, tegen EditieNL. "De minister-president heeft het volk gevraagd om een beetje op elkaar te passen. Daar werken we graag aan mee. We staan klaar voor mensen die ons nodig hebben."

Eerste klus

Vanmorgen kon hij meteen zijn steentje bijdragen. "Een zorgmedewerker belde dat haar auto bij de garage stond. Als ze de bus zou pakken, was ze een uur te vroeg op haar werk. Dat is natuurlijk vervelend; ze werkt al zoveel. Zo’n vrouw breng ik graag."

Liza
Lees ook:
Liza en Suze zamelen geld in voor zorgpersoneel én horecaondernemers

Wel benadrukt de taxichauffeur dat het niet de bedoeling is dat alle zorgmedewerkers nu spontaan opbellen. "Het concept is niet dat we iedereen zomaar naar z’n werk brengen. Als je normaal gesproken de auto naar je werk pakt, kan je dat nog steeds. Vanmorgen had ik daar al een misverstand over met iemand."

Hygiëne

Om zo veilig mogelijk mee te kunnen rijden worden in zijn auto’s de nodige hygiënemaatregelen getroffen. "We rijden sinds begin vorige week alleen nog maar met busjes om zo de afstand van anderhalve meter te bewaren", vertelt Van Waes. "Ook hebben we in alle auto's handgel liggen, voor zowel de chauffeurs als de klanten."

Het in- en uitstappen gebeurt dankzij de elektrische deuren van de busjes contactloos. Betalingen vinden zoveel mogelijk contactloos plaats. "Vaste klanten bieden we zelfs de mogelijkheid een betaalverzoek te sturen."