Spelletjes en quizzen

Met deze online spellen maak je toch nog iets leuks van je quarantaine-weekend

20 maart 2020 16:02 Aangepast: 22 maart 2020 06:02
Beeld ter illustratie Beeld © iStock

Het is bijna weekend, maar dat wordt er niet een zoals we gewend zijn. Restaurants en cafés zijn gesloten en ook vrienden en familie mogen we niet opzoeken. Wat kunnen we nog wél voor leuks doen?

We hebben een opmerkelijk weekend voor de boeg. Nu we onze uren niet meer in gezelschap van vrienden en familie kunnen doorbrengen, zullen we andere tijdbestedingen moeten vinden. Gelukkig schieten de (online) alternatieven als paddenstoelen de grond uit.

Samen socializen

Zo organiseert Clair Bos van Partycentrum Bos een online pubquiz vanuit een kroeg in het Brabantse dorp Overloon. "Toen zondag bekend werd dat de kroegen dicht moesten, zijn we gaan denken hoe we toch iets konden organiseren om samen sociaal te zijn", vertelt Clair aan EditieNL.

Bij Partycentrum Bos zijn ze druk met de voorbereidingen voor het weekend Bij Partycentrum Bos zijn ze druk met de voorbereidingen voor het weekend

Haar pubquiz wordt zaterdag gelivestreamd vanuit een gesloten kroeg. Iedereen speelt vanuit huis individueel mee. Mensen uit de regio betalen in de vorm van bier en borrelplanken die thuis worden bezorgd.

Lokale ondernemers

Ook mensen uit de rest van Nederland kunnen deelnemen voor 7,50 euro per persoon. De opbrengst geeft Clair uit bij lokale ondernemers in Overloon en omstreken. "We kopen bijvoorbeeld bloemen bij de bloemenzaak en taart bij de bakker. Die schenken we vervolgens aan zorginstellingen om de keiharde werkers daar een hart onder de riem te steken."

Aanmelden kan door te mailen naar info@partycentrumbos.nl. Vervolgens krijg je een Tikkie toegestuurd, en een code om morgen deel te nemen aan de quiz.

Bordspelletjes

Ook spelletjesfans Marieke en Geert zorgen ervoor dat mensen zich dit weekend niet hoeven te vervelen. Sinds afgelopen maandag organiseren ze bordspelletjesavonden waar je via Facebook bij aan kunt aansluiten. Zo was er woensdag een 30 Seconds-editie en staat er voor zaterdagavond een potje Similo op de planning.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Boekwinkels: meer toeloop door corona, in winkel én online

De spelletjesavonden bestaan uit verschillende onderdelen. Ze beginnen altijd met een uitleg van een spel dat net is uitgekomen, vertelt Marieke. "Daarna spelen Geert en ik een stukje van dat spel. Dat vinden mensen leuk en dan is het spel ook direct duidelijk."

Ondertussen beantwoorden ze vragen die live binnenkomen. Daarnaast vertellen ze bordspelnieuwtjes en delen ze tips. Vervolgens wordt het spel van de avond gespeeld met de mensen thuis.

Drie keer per week

Zolang de coronacrisis duurt organiseren Marieke en Geert deze avonden drie keer per week: op maandag, woensdag en zaterdag. "We hebben toch niets anders te doen. Tot nu toe kijken er elke keer meer dan tweeduizend mensen mee. Het voelt alsof je met vrienden aan het spelen bent."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van