Ga naar de inhoud
'Hart onder de riem'

Liza en Suze zamelen geld in voor zorgpersoneel én horecaondernemers

Medewerkers van het Bernhoven ziekenhuis voor hun dienst begint Beeld © Bernhoven ziekenhuis

De medewerkers van het Bernhoven ziekenhuis een steuntje in de rug geven en tegelijkertijd horeca-ondernemers helpen. Met dat idee begonnen Liza Kremers en Suze de Jong een inzamelingsactie. "Zowel zorgverleners als horecaondernemers hebben het zwaar", zegt Liza tegen EditieNL.

"We hebben in onze omgeving te maken met patiënten die ziek zijn. Ons lokale ziekenhuis is al zwaar getroffen, dus ik wilde graag iets voor de medewerkers doen", vertelt Liza. "Een vriendin kwam toen met het idee het samen te voegen met een actie voor de horeca."

Dinerbonnen

Ze begonnen een online inzamelingsactie. Het idee van de actie is om zoveel mogelijk medewerkers van het ziekenhuis een dinerbon aan te bieden van een horecazaak uit de regio. Zo krijgen die ondernemers ook de broodnodige boost.

Kamer:
Lees ook:
Kamer: zorgpersoneel verdient bonus voor strijd tegen corona

"We willen de medewerkers iets geven waar ze iets aan hebben", legt Liza uit. "Veel zaken zijn thuis gaan bezorgen dus misschien kunnen ze het daarvoor gebruiken na een lange dienst. Of ze kunnen na deze crisis lekker uit eten."

Alle medewerkers

Van het ingezamelde geld zullen bonnen van dertig euro gekocht worden. "We wilden eerst vijftig euro doen, maar met een bedrag van dertig euro kunnen we meer medewerkers iets geven. En het zijn er een heleboel, zo'n 2000."

Rijschool
Lees ook:
Rijschool van Rolf is dicht, nu helpt hij de apotheek

Dat zou neerkomen op 60.000 euro aan dinerbonnen. "We beseffen dat dat een heel hoog doel is, maar we hebben het wel als doel opgeschreven. Wat ons betreft is schoonmaakpersoneel net zo goed hard nodig." Het verdelen van de bonnen laten ze over aan het ziekenhuis.

'Hartverwarmende reacties'

De eerste donaties stromen al binnen. Het platform waarop het geld ingezameld wordt, keert het bedrag een keer per maand uit. "We kunnen het dus eens per maand daar afgeven, al zouden we dat het liefste elke week doen", aldus Liza.

De reacties die Liza en Suze krijgen, zijn heel positief. "Uit alle hoeken krijgen we hartverwarmende reacties, zelfs van mensen die we niet kennen. Het is mooi om te zien dat iedereen voor elkaar klaarstaat in deze tijd."