Ga naar de inhoud
Bezorgdienst

Rijschool van Rolf is dicht, nu helpt hij de apotheek

De rijschool van Rolf is dicht, nu helpt hij de apotheek Beeld © Eigen foto

Rolf Weijers ging niet bij de pakken neerzitten toen hij zondag zijn rijschool in Heemstede moest sluiten. De auto's van de rijschool rijden gewoon door: niet met leerlingen, maar met medicijnen. De instructeurs helpen de Heemsteedse Apotheek nu namelijk met het bezorgen daarvan.

"Zondag kwam het nieuws naar buiten dat het CBR alle examens stop zou zetten. Het is niet verantwoord om zelf door te blijven rijden", vertelt Rolf van Verkeersschool Weijers aan EditieNL.

Daarom is de rijschool de komende weken dicht. "Toen hebben we de apotheken gebeld: kunnen we iets betekenen voor jullie? Het antwoord was een dolenthousiast ja."

Bezorgdienst

De Heemsteedse Apotheek, waar ook Apotheek de Roodmus en Apotheek ’t Sorghbosch onder vallen, was dolblij met het aanbod. Juist omdat de bezorgdienst vanwege corona is uitgebreid, vertelt Wendy Cox van de apotheek aan EditieNL.

"We willen onze medewerkers en patiënten zo veel mogelijk beschermen, door klanten niet in de apotheek te bedienen", legt ze uit. "We hebben buiten een afhaalautomaat staan, die gebruiken we volop. Ook hebben we al een eigen bezorgdienst. Maar het lijkt hier wel kerst, de vraag is veel groter dan normaal. De bezorgdienst kan het niet aan."

Zorgmedewerkers
Lees ook:
Zorgmedewerkers mogelijk beter beschermd tegen coronavirus na tbc-vaccin

'Alle hens aan dek'

"We wilden al assistenten laten rijden... Het is zo fijn dat de rijschool ons benaderd heeft en we nu extra personen hebben. Het werkt zo goed!" gaat Wendy Cox verder. "Het is echt alle hens aan dek bij ons. Ik ben er heel erg mee bezig de medewerkers op de been te houden."

De rijinstructeurs rijden vrijwillig rond en nemen een extra shift op zich tussen 12.00 en 15.00 uur, naast de normale bezorgtijden. "Maar het loopt vaak uit, dan komen ze later terug", vertelt Rolf, die de boel vooral coördineert. "Mensen hebben aan de deur namelijk allemaal een verhaal."

Iets goeds doen

"We doen het niet om er iets aan te verdienen, daarom doen we het gratis. Het gaat ons erom dat we iets goeds doen. We hopen dat het een zetje is dat mensen extra dingen gaan doen, en een beetje harder lopen voor een ander", gaat Rolf verder.

De reacties die hij krijgt, zijn ontzettend positief, zegt hij. "Het is echt leuk om te doen, en de verhalen die je terugkrijgt zijn leuk. Mensen vinden het een geweldig initiatief."