Dag van Nationaal Gebed

Na applaus nu ook luidende kerkklokken: 'Hoop en troost'

18 maart 2020 10:20 Aangepast: 18 maart 2020 10:44
Foto ter illustratie Beeld © iStock

Kerken in het hele land worden opgeroepen om vanavond tussen 19.00 en 19.15 uur massaal de klokken te luiden. De Raad van Kerken hoopt dat het geluid een 'teken van hoop en troost' is.

De oproep geldt niet alleen voor vanavond, maar ook voor de twee woensdagen daarna. De Raad van Kerken heeft het idee overgenomen van een initiatief van de Oud-Katholieke Paradijskerk in Rotterdam.

Mensen verbinden

Veel kerken zijn gesloten, maar vinden het juist in deze tijd belangrijk een boodschap uit te dragen. "Kerken kunnen mensen op deze manier met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen", aldus de Raad van Kerken in een bericht op Facebook.

De kerkklokken zijn ook een oproep tot gebed en andere vormen van steun. "Voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Heel Nederland klapt voor de helden in de zorg, inclusief de koninklijke familie

Samen bidden

Het initiatief valt samen met de Dag van Nationaal Gebed. De ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio, MissieNederland en de Raad van Kerken in Nederland hebben die dag in het leven geroepen. "Omdat gebed helpt om ongerustheid aan God over te geven, om anderen te zegenen en om God te vragen Zijn bedoelingen te laten zien", zeggen de organisaties.

Er zijn vandaag meerdere momenten waarop mensen samen kunnen bidden. Niet in de kerk, maar online. Dat is te volgen via een livestream.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore