Dinsdag 17 maart

Nederlanders roepen op tot massaal applaus voor zorgmedewerkers

16 maart 2020 15:50 Aangepast: 16 maart 2020 16:49
Beeld ter illustratie Beeld © iStock

Misschien heb je de filmpjes wel voorbij zien komen: in Italië en Spanje werd zaterdag massaal geapplaudisseerd voor medewerkers in de zorg. Het plan is om in Nederland hetzelfde te doen.

Het idee luidt als volgt: dinsdag 17 maart gaan we om 20.00 uur drie minuten lang buiten applaudisseren. Met dat gebaar moeten Nederlanders de zorgmedewerkers een hart onder de riem steken in het gevecht tegen het coronavirus.

"Onze zorg, hulpverleners en al die mensen die ons land draaiende houden strijden momenteel dag en nacht tegen het coronavirus/COVID-19. Zij vechten voor onze levens en onze maatschappij. Dit is een groot en luidruchtig applaus waard, een hart onder de riem", aldus de initiatiefnemers van de actie.

Verwarring

Op social media krijgt het initiatief veel bijval. Wel is er enige verwarring ontstaan over de datum, omdat er ook een afbeelding rondgaat waarop staat dat er 18 maart geapplaudisseerd wordt.

De afbeelding die nu rondgaat De afbeelding die nu rondgaat

Het blijkt te gaan om twee verschillende initiatieven. Inmiddels hebben de initiatiefnemers contact gehad en besloten hun krachten te bundelen. "Het gaat er uiteindelijk om dit tot een succes te maken, waardoor onze helden de waardering krijgen", laten ze weten.

De definitieve datum is dus 17 maart. Er is een facebookevenement voor meer informatie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederland betuigt massaal steun aan zorgpersoneel: 'Jullie zijn onze trots!'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore