Dag van de Slaap

Wie snurkt het hardst? Jaarlijkse snurkwedstrijd van start

13 maart 2020 11:31 Aangepast: 13 maart 2020 14:13
Word jij ook gek van het gesnurk van je partner? Beeld © Getty Images

Zaag jij 's nachts hele oerwouden om? Krijg je regelmatig een schop van je partner omdat je klinkt als een espressomachine? Dan is de snurkwedstrijd jou op het lijf geschreven.

Om het taboe op snurken te doorbreken organiseert de Kliniek voor Snurken en Apneu elk jaar een snurkwedstrijd. "In Nederland zijn vier miljoen chronische snurkers. Vooral hun partners hebben er last van", laat de organisator van de wedstrijd weten.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit bewegend bed rolt snurkende partner opzij

De kliniek start daarom een wedstrijd en roept snurkers of partners van snurkers op het snurkgeluid te filmen of op te nemen. Diegene die het hardst snurkt krijgt een speciale anti-snurkbeugel aangemeten.  

Hoe hard is hard? In voorgaande edities van de wedstrijd werden er snurkgeluiden ingestuurd van honderd decibel. Dat is te vergelijken met een drilboor op een meter afstand.

Grapjes

"Snurken is een belangrijk onderdeel van de slaap, vooral partners hebben er veel last van. Ondanks het feit dat veel mensen er ervaring mee hebben wordt er maar weinig over gesproken." Volgens de kliniek schamen vooral vrouwen zich voor hun gesnurk. "Mannen daarentegen vinden het snurken juist erg mannelijk en maken er graag grapjes over." 

Het is de tiende keer dat de Kliniek voor Snurken en Apneu deze wedstrijd organiseert op de Dag van de Slaap. Meedoen kan hier.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Slaapwandelen is een nachtmerrie voor partners: 'Mijn vrouw brak haar rug'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore