Ga naar de inhoud
'Coromapost'

Niet meer langs bij je oma: 'Bezorg geen corona, maar een kaartje'

Omapost roept op om je oma een kaartje te sturen Beeld © Omapost

"Bezorg je oma geen corona maar een kaartje." Met die slogan lanceert het bedrijf Omapost hun nieuwe initiatief 'Coromapost'. Oprichter Wilbert hoopt dat mensen die vanwege het coronavirus even niet langs hun opa en oma gaan, toch aan ze denken door ze een kaartje te sturen.

Het kabinet kondigde vandaag nieuwe maatregelen aan om het coronavirus in te dammen. Mensen worden onder meer dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen zoveel mogelijk te beperken. Daar vallen ook ouderen onder.

Eenzaamheid

"Het contact met opa's en oma's dreigt hierdoor snel verloren te gaan. Die vereenzamen dan nog sneller", meent Wilbert, van Omapost. En daarom riep hij 'Coromapost' in het leven. Daarmee worden mensen aangespoord om een kaartje naar hun opa of oma te sturen.

"Het kan me niets schelen of mensen nou bellen of een kaartje sturen, als er maar contact is. Er zijn ook andere manieren. Dat je beter niet langs kan gaan, betekent niet dat je niets kunt doen."

Coronapaniek:
Lees ook:
Coronapaniek: dit kun je zeggen tegen je bezorgde opa en oma

Kwetsbaar

Omapost bestond al, mensen kunnen op de website een kaartje ontwerpen en versturen. Wilbert vond de coronacrisis een goed moment om er extra aandacht op te vestigen. "Het is niet bedoeld als marketingactie, het is voor mij een serieuze zaak. Daarom ben ik het ooit ook begonnen, ik vind het contact met mijn oma belangrijk."

Om te benadrukken dat het geen stunt is, worden de kaartjes tegen kostprijs verkocht. "En we hadden al de gelegenheid om kaartjes te sturen. Ik hoop dat mensen ook beseffen dat er mensen zijn die kwetsbaarder zijn dan jij. En dat je dan toch even aan ze denkt."

Vrouw
Lees ook:
Vrouw van Canadese premier Trudeau besmet met coronavirus